Mascaradă abjectă. Sistemul l-a impus (prin Dragnea) pe Mihai Tudose, trecut prin filieră SUA-NATO-SRI-MApN. Apartenenţa lui Tudose la PSD este mai degrabă un detaliu birocratic, iar faptul că partidul (şi aliatul ALDE) acceptă aşa ceva arată precaritatea mediului politic şi chiar a existenţei statale a României.

© my angry rants


24 noiembrie 2013

UE şi Administraţia Obama, complicii Iranului. Israelul denunţă "acordul".Adevărul:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu: „Pactul nuclear al Iranului este inacceptabil”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a protestat dur faţă de încheierea acordului între Iran şi puterile internaţionale, în cadrul reuniunii de duminică dimineaţa de la Geneva, spunând că este o „greşeală istorică” ce transformă lumea noastră într-un loc mai periculos de acum înainte.

Contrastând cu poziţia Statelor Unite ale Americii, ale cărui preşedinte Barack Obama a lăudat acordul drept o nouă cale spre dobândirea unei lumi mai sigure, Netanyahu a avertizat că lumea în care trăim a devenit mai periculoasă decât până acum. 

Este un acord prost, care oferă exact ceea ce voia Iranul, şi anume o ridicare semnificativă a sancţiunilor şi menţinerea unei părţi semnificative a programului său nuclear, se arată într-un comunicat emis de administraţia israeliană după câteva ore de la încheierea acordului istoric între marile puteri şi Iran. 

Acordul permite Iranului să continue să îmbogăţească uraniu, lasă pe loc centrifugele şi îi permite să producă materiale fisionabile pentru o armă nucleară, se mai arată în comunicat. La rândul său, ministrul israelian al Economiei Naftali Bennett a dat asigurări că Israelul nu are nicio obligaţie faţă de acordul de la Geneva şi că are dreptul să se apere.

Israelul nu este angajat prin acordul de la Geneva. Iranul ameninţă Israelul, iar Israelul are dreptul să se apere, a apreciat Bennett, liderul Căminului Evreiesc, un partid de extremă dreapta apropiat de grupurile de lobby ale coloniştilor. 

Acordul lasă intactă maşina nucleară iraniană şi ar putea permite Iranului să producă o bombă într-o perioadă de şase-şapte săptămâni. Israelul este pregătit pentru orice eventualitate, a declarat ministrul pentru postul militar de radio. 

Întrebat despre un eventual atac israelian împotriva Iranului, şeful diplomaţiei israeliene Avigdor Lieberman , s-a limitat să reafirme că „toate opţiunile sunt pe masă”. 

Responsabilitatea securităţii poporului evreu şi populaţiei israeliene reprezintă unica responsabilitate a Guvernului israelian. Orice decizie cu privire la acest subiect va fi adoptată în mod independent şi responsabil, a spus ministrul de Externe. 

Netanyahu a purtat în ultimii ani o campanie internaţională activă şi intensă, în special în Statele Unite, împotriva unui acord cu Iranul în cazul în care documentul nu prevede o oprire a activităţilor de îmbogăţire a uraniului în această ţară. El a lansat, în mai multe rânduri, ameninţări cu un atac militar israelian împotriva instalaţiilor nucleare iraniene.

*   *   *
De citit şi

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Horia-Roman Patapievici, 2009: "Ei bine, teza mea este că Parlamentul European, care funcţionează mai degrabă ca un club de influenţare şi de lobbying decât ca un parlament obişnuit, e chemat să joace, pentru viitor, rolul corpului politic absent. Rolul său îmi pare a fi acela de a forma o comunitate politică provizorie, în vederea realizării treptate a comunităţii politice permanente, care, în proiect, ar fi demosul european. Parlamentul European este, prin urmare, un fel de corp politic european avant la lettre: în el, aşa zicând, se experimentează in vitro poporul politic european".

Postări populare (nu P.P.E. !):