Te pomeneşti că Dragnea o fi comentator politic, nu lider al coaliţiei de guvernare şi lider al PSD. Cea mai recentă zicală de-a sa este despre vaccinare: „Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”. Da, teleormane, nu trebuia să repeţi. Matale ai rezerve, da' ministrul sănătăţii merge-nainte cu legea care obligă (!) părinţii să vaccineze copiii, şi GrindeAnus o susţine. Nu mai înşir lista "dezacordurilor" care între timp au trecut de legiferare...

© my angry ants

24 noiembrie 2013

UE şi Administraţia Obama, complicii Iranului. Israelul denunţă "acordul".Adevărul:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu: „Pactul nuclear al Iranului este inacceptabil”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a protestat dur faţă de încheierea acordului între Iran şi puterile internaţionale, în cadrul reuniunii de duminică dimineaţa de la Geneva, spunând că este o „greşeală istorică” ce transformă lumea noastră într-un loc mai periculos de acum înainte.

Contrastând cu poziţia Statelor Unite ale Americii, ale cărui preşedinte Barack Obama a lăudat acordul drept o nouă cale spre dobândirea unei lumi mai sigure, Netanyahu a avertizat că lumea în care trăim a devenit mai periculoasă decât până acum. 

Este un acord prost, care oferă exact ceea ce voia Iranul, şi anume o ridicare semnificativă a sancţiunilor şi menţinerea unei părţi semnificative a programului său nuclear, se arată într-un comunicat emis de administraţia israeliană după câteva ore de la încheierea acordului istoric între marile puteri şi Iran. 

Acordul permite Iranului să continue să îmbogăţească uraniu, lasă pe loc centrifugele şi îi permite să producă materiale fisionabile pentru o armă nucleară, se mai arată în comunicat. La rândul său, ministrul israelian al Economiei Naftali Bennett a dat asigurări că Israelul nu are nicio obligaţie faţă de acordul de la Geneva şi că are dreptul să se apere.

Israelul nu este angajat prin acordul de la Geneva. Iranul ameninţă Israelul, iar Israelul are dreptul să se apere, a apreciat Bennett, liderul Căminului Evreiesc, un partid de extremă dreapta apropiat de grupurile de lobby ale coloniştilor. 

Acordul lasă intactă maşina nucleară iraniană şi ar putea permite Iranului să producă o bombă într-o perioadă de şase-şapte săptămâni. Israelul este pregătit pentru orice eventualitate, a declarat ministrul pentru postul militar de radio. 

Întrebat despre un eventual atac israelian împotriva Iranului, şeful diplomaţiei israeliene Avigdor Lieberman , s-a limitat să reafirme că „toate opţiunile sunt pe masă”. 

Responsabilitatea securităţii poporului evreu şi populaţiei israeliene reprezintă unica responsabilitate a Guvernului israelian. Orice decizie cu privire la acest subiect va fi adoptată în mod independent şi responsabil, a spus ministrul de Externe. 

Netanyahu a purtat în ultimii ani o campanie internaţională activă şi intensă, în special în Statele Unite, împotriva unui acord cu Iranul în cazul în care documentul nu prevede o oprire a activităţilor de îmbogăţire a uraniului în această ţară. El a lansat, în mai multe rânduri, ameninţări cu un atac militar israelian împotriva instalaţiilor nucleare iraniene.

*   *   *
De citit şi

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Dragoş Paul Aligică, 2013: "Fiţi atenţi aici ce e greu cu adevărat şi ceea ce înseamnă a face politică: E greu să faci reforme şi să construieşti în pofida voinţei populare şi elitei politice. Ăia sunt meseriaşii adevăraţi, ăia merită admiraţia şi respectul. Ăla e leadership adevărat şi ăia sunt politicieni şi strategi adevăraţi. Cei care construiesc în pofida materialului clientului şi valului, nu cei care se dau duşi de val. Cei care iau masa inertă sau recalcitrantă de aici şi o mută dincolo. Aşa se construiesc societăţi, economii, naţiuni."

Postări populare (nu P.P.E. !):