19 noiembrie 2013

Ivan trage împrăştiatEvident, mergând pe linia de gândire/propagandă Vocea Rusiei:

Dacă "americanii" îl girează/ghidonează pe Ponta, atunci de ce Ponta a făcut o coaliţie cu "un indezirabil" pentru americani (so goes the narrative) - cu Căcărău ?


Dacă Băsescu este "omul Marelui Licurici", atunci de ce nu şi-a dat demisia după sau înainte de referendum ? ("damage control" - lipsea USL de adversar; se va vedea la alegerile europarlamentare cum simpla lui prezenţă în funcţie va ţine la un loc electoratul "PSDNLPC").

Băsescu este în primul rând gauleiterul UE şi al Berlinului în România. Ponta are intrare la Obama - iată, Ambasada SUA va închiria Vila Dante, ŞTIIND că este/era folosită/rezervată de/pentru Băsescu. Viitoarea reşedinţă a viitorului ambasador SUA (n-a fost încă numit), gard în gard cu reşedinţa posibilă a viitorului preşedinte (posibil, Ponta ?). "Intervenţie militară americană în România" ?! Contra unui premier "de-al tău" ?

Iar Varanul - cu cine joacă, de fapt ?!

Vocea Rusiei: 

Crin Antonescu „şi-a tăiat creanga prezidenţială de sub picioare”

Crin Antonescu a declarat pe 18 noiembrie 2013 că PNL a rupt orice relatie cu PC-ul lui Dan Voiculescu, prin urmare Alianța de Centru Dreapta (ACD) formată din cele două partide s-a desfiinţat.

Declaraţia copreşedintelui USL reprezintă tăierea, cu propria mână, a crengii prezidenţiale de sub picioare, pentru că tot ce reprezintă azi Antonescu şi PNL-ul său aflat la guvernare i se datorează Varanului, consideră Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni.

Şi, din păcate pentru Antonescu, Varanul va face ca la alegerile prezidenţiale din 2014, PNL-istul să alerge de unul singur, ieşind, ca şi în 2009, tot pe locul trei. Crin Antonescu a intrat ireversibil în coliziune cu Varanul, odată cu trădarea combinaţiei pusă de Voiculescu şi Ponta la cale, pe mâna lui Sorin Roşca Stănescu.

http://romanian.ruvr.ru/2013_11_08/Se-pregateSte-o-noua-suspendare-a-lui-Traian-Basescu-4588/

Protestele de la Universitate din ianuarie-februarie 2012 au avut ca protagonişti iniţiali, pe cei cărora Băsescu le tăiase salariile şi pensiile. Lor li s-a alăturat şi un număr mare de oameni care suferind ani de zile abuzuri, sesizaseră Justiţia şi înţeleseseră că aceasta era dirijată de la Cotroceni. Ei îşi cereau la Universitate dreptul la o justiţie corectă şi depolitizată. Printre aceştia m-am numărat şi eu:

http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/dvoiculescu.jpg

Studioul 4 al TVR şi-a intrat în rol în după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, după ce prima etapă a loviturii de stat – „Lovitura de Palat” se realizase, departe de ochii şi urechile lumii, prin decolarea cuplului Ceauşescu, la bordul elicopterului prezidenţial, de pe clădirea CC. Misiunea Studioul 4 a fost aceea de a atrage mulţimile în stradă pentru a înfăţişa lovitura de palat drept un rezultat al exploziei populare, spontane. pregătind totodată terenul pentru a treia etapă a loviturii de stat, cea a înscenării „Puciul Militar”, cu trupe de tancuri pe străzi şi a teroriştilor invizibili. Studioul 4 al TVR a mai rămas în memoria colectivă ca locul unde oportuniştii au fost trimişi la ordin, să apară în faţa poporului pentru a se înşuruba cât mai bine şi mai sus în noul sistem. Vă sună cunoscut?

Comparând scenariul loviturii de stat din decembrie 1989 cu cel aplicat de Dan Voiculescu în perioada ianuarie-decembrie 2012, constatăm că rolul Studioul 4 al TVR a fost luat de postul tv Antena 3 şi că deşi procedeele şi metodele utilizate sunt asemănătoare, ordinea desfăşurătorului a fost cumva inversată, în sensul că „Lovitura de Palat” nu a mai fost prima etapă a loviturii de stat. Ea nu a fost exclusă din scenariu, ci urma să apară ulterior ca o consecinţă care decurgea din derularea celorlaltor etape. Primul act al scenariului Varanului a fost cel prin care Antenele au creat doar aparenţa că le pasă de oamenii care-şi cereau drepturile protestând în Piaţa Unirii. În realitate, singura intenţie a lui Dan Voiculescu era aceea de a prelua din zbor fulgerul nemulţumirii populare pentru a-l folosi în interes propriu, ca pe un scut împotriva Justiţiei care era pe punctul de a-l condamna pentru corupţie. Lui Voiculescu i s-au raliat instantaneu copreşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, mânaţi şi ei în luptă tot de oportunism, scopul lor fiind acela de a pune mâna pe putere.

Al doilea act a constat în declanşarea de către aceleaşi Antene ale Varanului a unui adevărat foc de baraj propagandistic la adresa lui Traian Băsescu şi a guvenului PDL, ilustrate drept personificarea corupţiei din România. Simultan cu asaltul mediatic, Ponta şi Antonescu începeau negocieri în spatele uşilor închise cu fiecare baron sau parlamentar din arcul Puterii. Fapt ce a condus în aprilie 2012 la schimbarea raportului de forţe în Parlament, trecerea moţiunii de cenzură a USL, dizolvarea cabinetului Ungureanu şi împingerea la înaintare a lui Victor Ponta, în calitate de premier din partea USL.

Cum guvernul Ponta, ca şi FSN-ul lui Ion Iliescu în 1989, nu avea legitimitatea conferită de alegerile parlamentare, Varanul a trebuit s-o înlocuiască cu o mascaradă media, numită referendum de demitere a preşedintelui Traian Băsescu pe care în repetate rânduri, acesta a denumit-o tentativă de lovitură de stat. Voiculescu, Ponta şi Antonescu ştiau că Băsescu fiind bine înşurubat în „tabloul de siguranţe” de la Casa Albă, demiterea lui, chiar şi prin votul popular, era o utopie pe care americanii ar fi remediat-o imediat, printr-o intervenţie militară. De aceea demiterea prin referendum a preşedintelui n-a fost decât un fals obiectiv al USL-ului, o uriaşă cacialma servită celor 7,4 milioane de români care s-au prezentat la vot şi au votat împotriva lui Băsescu. O cacialma menită să-i aducă USL-ului o majoritate de 60% la alegerile parlamentare din toamna lui 2012, fără să mişte un deget.

Scenariul aplicat în 2012 de Varan a aparţinut triadei de sociologi-mercenari condusă de Bogdan Teodorescu, profesor în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), cel care a condus campania electorală a PSD în 2000 și a președintelui Emil Constantinescu în 1996. Al doilea membru al triadei era Marius Pieleanu, achiziţionat de Liviu Dragnea direct de la Sorin Ovidiu Vîntu. Funcţionând ca profesor la catedra de Sociologie din cadrul SNSPA şi totodată director al Centrului de Studii Sociocomportamentale (CSS) Avangarde. Ultimul membru era Mirel Palada, un discipol al lui Marius Pieleanu, ajuns recent purtător de cuvînt al premierului Victor Ponta. De meserie tânărul Mirel Palada este sociolog şi director general al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), creată în 2006 de Dan Voiculescu.

Ultimul act al scenariului a constat doar într-o simplă formalitate. Prin împingerea lui Victor Ponta de la spate pentru semnarea, după alegerile parlamentare, a pactului de coabitare cu Traian Băsescu, care a însemnat de fapt împărţirea ca la piaţă a Justiţiei: 50% din şefii Parchetelor numiţi de Băsescu, 50% numiţi de Ponta. Practic scopul urmărit de Ponta şi Antonescu, acela de a pune mâna pe putere, în mare măsură se realizase. În schimb, pentru românii de rând toată această tevatură n-a folosit la nimic, Justiţia a rămas la fel de politizată şi tot nedreaptă cu ei.

http://romanian.ruvr.ru/2013_09_26/Nini-Sapunaru-Si-scheletele-din-dulapul-USL-Partea-a-V-a-1817/

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):