Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

27 noiembrie 2013

Adevărul sau puterea? Ce caută premierul Chinei în Parlamentul României?


Dincolo de ceea ce credem, de ceea ce sperăm, noi trebuie să spunem iar eu o spun acum: China este sistemul pe care noi l-am respins. China este sistemul împotriva căruia oamenii au luptat şi au murit în urmă cu 25 de ani şi mulţi înainte.
Este o ruşine pentru România să-l primească în parlamentul ei pe premierul Chinei. Este egalată această ruşine de ruşinea Marii Britanii şi a Reginei de a-l fi primit pe Nicolae Ceauşescu pe pământ britanic.

Ziarul Financiar:

Cum poate ţine un discurs un premier comunist într-un parlament care a condamnat comunismul?

Cum pot eu admite ca om normal ca singurul lucru care are importantă în lume este doar puterea?

Eu nu sunt nici comunist nici anticomunist. Întreb doar. Dacă am respins un sistem, de ce îl onorez mai apoi în parlament?

Doar pentru că acum China este puternică?

Eu nu sunt primit in spaţiul Schengen pentru ca nu sunt suficient de democrat. Dar primesc în parlament un demnitar dictator.

Memoria a cui trebuie să fie, a celor săraci sau a celor bogaţi? În Parlamentul României a vorbit Tony Blair. L-am admirat la acea vreme pentru că ştiam şi ştiu că în agora se vorbea despre libertate, iar în parlamentele lumii se vorbeşte despre libertate. Despre ce va vorbi premierul Chinei în Parlamentrul României când urechile mele vor sta mâine să-l asculte?

Dincolo de ceea ce credem, de ceea ce sperăm, noi trebuie să spunem iar eu o spun acum: China este sistemul pe care noi l-am respins. China este sistemul împotriva căruia oamenii au luptat şi au murit în urmă cu 25 de ani şi mulţi înainte.

Este o ruşine pentru România să-l primească în parlamentul ei pe premierul Chinei. Este egalată această ruşine de ruşinea Marii Britanii şi a Reginei de a-l fi primit pe Nicolae Ceauşescu pe pământ britanic.

Pentru un pumn de arginţi?

Ca întotdeauna istoria trebuie să facă faţă proprie-i istorii. Suntem aproape blestemaţi să ne întrebăm zi de zi, precum Pilat din Pont: ce este adevărul?

3 comentarii :

Anonim spunea...

Eu cred ca preluarea acestui articol( o aberatie zamislita sincer de o minte subdezvoltata sau, dimpotriva, o provocare ordinara) nu poate fi decit un test pentru cititori pentru a le evalua rezistenta la stimuli absurzi.
Angheluta asta, anticomunistu', habar nu are ce inseamna ca o tara sa aiba capacitatea de a-si hrani cetatenii zilnic, atunci cind numarul acestora este de 1.500.000.000. Sau de a le oferi posibilitate de a-si procura un nou nasture, in locul celui pierdut de la haina, cind numarul lor este de 1.500.000.000 ! Oare cite fabric de nasturi ar trebui ???
Restul nu conteaza !!!
Comunisti sau nu, ei sint noul pol al Lumii si sint alaturi de Romania !!!

Riddick spunea...

Da' de India, ce zici ? E p-aproape, 1.300.000.000. Și are mai multe partide (chiar dacă doar două contează).

Crystal Clear spunea...

@Anonim
Da de traficul de organe ale deţinuţilor politici ce zici ?
TUB DIGESTIV ce eşti !!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):