27 noiembrie 2013

Adevărul sau puterea? Ce caută premierul Chinei în Parlamentul României?


Dincolo de ceea ce credem, de ceea ce sperăm, noi trebuie să spunem iar eu o spun acum: China este sistemul pe care noi l-am respins. China este sistemul împotriva căruia oamenii au luptat şi au murit în urmă cu 25 de ani şi mulţi înainte.
Este o ruşine pentru România să-l primească în parlamentul ei pe premierul Chinei. Este egalată această ruşine de ruşinea Marii Britanii şi a Reginei de a-l fi primit pe Nicolae Ceauşescu pe pământ britanic.

Ziarul Financiar:

Cum poate ţine un discurs un premier comunist într-un parlament care a condamnat comunismul?

Cum pot eu admite ca om normal ca singurul lucru care are importantă în lume este doar puterea?

Eu nu sunt nici comunist nici anticomunist. Întreb doar. Dacă am respins un sistem, de ce îl onorez mai apoi în parlament?

Doar pentru că acum China este puternică?

Eu nu sunt primit in spaţiul Schengen pentru ca nu sunt suficient de democrat. Dar primesc în parlament un demnitar dictator.

Memoria a cui trebuie să fie, a celor săraci sau a celor bogaţi? În Parlamentul României a vorbit Tony Blair. L-am admirat la acea vreme pentru că ştiam şi ştiu că în agora se vorbea despre libertate, iar în parlamentele lumii se vorbeşte despre libertate. Despre ce va vorbi premierul Chinei în Parlamentrul României când urechile mele vor sta mâine să-l asculte?

Dincolo de ceea ce credem, de ceea ce sperăm, noi trebuie să spunem iar eu o spun acum: China este sistemul pe care noi l-am respins. China este sistemul împotriva căruia oamenii au luptat şi au murit în urmă cu 25 de ani şi mulţi înainte.

Este o ruşine pentru România să-l primească în parlamentul ei pe premierul Chinei. Este egalată această ruşine de ruşinea Marii Britanii şi a Reginei de a-l fi primit pe Nicolae Ceauşescu pe pământ britanic.

Pentru un pumn de arginţi?

Ca întotdeauna istoria trebuie să facă faţă proprie-i istorii. Suntem aproape blestemaţi să ne întrebăm zi de zi, precum Pilat din Pont: ce este adevărul?

3 comentarii :

Anonim spunea...

Eu cred ca preluarea acestui articol( o aberatie zamislita sincer de o minte subdezvoltata sau, dimpotriva, o provocare ordinara) nu poate fi decit un test pentru cititori pentru a le evalua rezistenta la stimuli absurzi.
Angheluta asta, anticomunistu', habar nu are ce inseamna ca o tara sa aiba capacitatea de a-si hrani cetatenii zilnic, atunci cind numarul acestora este de 1.500.000.000. Sau de a le oferi posibilitate de a-si procura un nou nasture, in locul celui pierdut de la haina, cind numarul lor este de 1.500.000.000 ! Oare cite fabric de nasturi ar trebui ???
Restul nu conteaza !!!
Comunisti sau nu, ei sint noul pol al Lumii si sint alaturi de Romania !!!

Riddick spunea...

Da' de India, ce zici ? E p-aproape, 1.300.000.000. Și are mai multe partide (chiar dacă doar două contează).

Crystal Clear spunea...

@Anonim
Da de traficul de organe ale deţinuţilor politici ce zici ?
TUB DIGESTIV ce eşti !!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):