25 septembrie 2013

Cârtiţa KGB Walesa, propagandist al Planului UE-Rusia


"Actually, there are no grassroots  revolutions, period ! Any revolution is the by-product of a highly organised group of conscientious and professional organizers"  (Yuri Bezmenov)
Într-un interviu pentru agenţia rusă de ştiri ITAR-TASS (din 20 septembrie 2013), Lech Walesa cere "unirea Poloniei cu Germania şi cu alte state într-unul singur - Europa", şi "depăşirea contradicţiilor istorice dintre Polonia şi Rusia". Interviul a fost remarcat şi comentat (aici, aici şi aici).

Walesa a fost un agent al Securităţii poloneze ("Bolek"), promovat şi infiltrat pentru a ţine sub control Solidaritatea. Dintre cei 200 de membri ai CC al PMUP, 42 erau membri ai Solidarităţii (în 1981).

Pasaje-cheie din interviu:

- În acest caz, spre ce vă canalizaţi acum energia ?
- Lupta mea a dus la reunificarea Germaniei și la crearea Europei pre-statale. Am distrus graniţele. La orizont - globalizarea. Toate acestea necesită alte programe și structuri. În acest sens, călătoresc în diferite țări și continente, încercând să atrag oamenii în dezbaterea despre cum ar trebui să arate o lume modernă - Consiliul de Securitate al ONU, NATO. Este foarte mult de muncă. Încă nu se vede foarte clar, dar mulți oameni încep să se miște în această direcție, pentru că nu este doar o idee. Suntem atât de avansaţi în modernizarea tehnică, care nu se află localizată în țările noastre. Trebuie să ne extindem în domeniul economic, al apărării, să creăm din state ca Polonia, Germania, un singur stat - Europa. Această extindere de entități geografice în care atât economia cât și democrația vor trebui să se schimbe.

- În opinia dumneavoastră, şi conform acestui plan, ce ar trebui să fie făcut cu NATO ?
- Forțele NATO sunt acum din ce în ce mai costisitoare. Cu toate acestea, să nu fie utilizate doar pentru război, ci și pentru monitorizarea dezastrelor de mediu și a altor incidente majore. Avem nevoie de o forță de reacție rapidă ca lumea să fie mai sigură.

- Ce poate amenința Europa de azi ?
- Lipsa consensului. Contradicțiile sociale din diferite țări, diferențele din sistemul fiscal, din sistemul de sănătate, din sistemul de pensii. Țările s-au dezvoltat în moduri diferite. În unele, condițiile sunt mai bune, şi în altele, mai rele. Din cauza inegalității este dificil să se combine. Ar trebui să ne planificăm treptat ce dorim să stabilizăm la nivelul acestui an, apoi la fel pentru următorul, și așa mai departe.

- Ce părere aveţi despre inițiativa președintelui Vladimir Putin, Europa de la Lisabona la Vladivostok ?
- E același lucru. El spune mai multe într-un mod politic. Eu susțin distrugerea barierelor, iar apoi viața îi va uni pe oameni. Și nu va mai exista nicio graniță, deloc. Dar acest lucru necesită forme similare precum bucăţile din jocul "Lego". Dacă în est Rusia va găsi forma potrivită, va fi posibil să se lucreze cu ea. Fiindcă Rusia este o țară mare, o țară bogată, care are tot tabelul periodic [al elementelor]. Toată lumea vrea să lucreze cu ea, dar ar trebui să fie modificaţi anumiţi parametri.

De citit şi:

Un comentariu :

Riddick spunea...

Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania"

http://riddickro.blogspot.ro/2011/01/aleksandr-dughin-crearea-axei-berlin.html


"Noul AGERPRES" afişează un logo ITAR-TASS (ca şi înainte de "rebranduire"). Probabil că alibiul ar fi că ITAR-TASS este în asociaţiile de presă la care a aderat AGERPRES.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=511680668910048&set=p.511680668910048&type=1


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Pleşu, 2002: "Criteriul unificării e, însă, deocamdată, unul predominant economic şi financiar. Europa unită e - sau tinde să fie - o piaţă bine organizată. Se imaginează o sumedenie de facilităţi comerciale, monetare, vamale, care să facă viaţa întreprinzătorilor mai uşoară şi pe aceea a europenilor mai geometrică. Încercarea nu e lipsită de interes şi a dat deja rezultate semnificative. Întrebarea care se pune e în ce măsura această reformă mai curând administrativă e la înălţimea proiectului politic şi spiritual numit "unificarea europeană".

Postări populare (nu P.P.E. !):