25 septembrie 2013

Cârtiţa KGB Walesa, propagandist al Planului UE-Rusia


"Actually, there are no grassroots  revolutions, period ! Any revolution is the by-product of a highly organised group of conscientious and professional organizers"  (Yuri Bezmenov)
Într-un interviu pentru agenţia rusă de ştiri ITAR-TASS (din 20 septembrie 2013), Lech Walesa cere "unirea Poloniei cu Germania şi cu alte state într-unul singur - Europa", şi "depăşirea contradicţiilor istorice dintre Polonia şi Rusia". Interviul a fost remarcat şi comentat (aici, aici şi aici).

Walesa a fost un agent al Securităţii poloneze ("Bolek"), promovat şi infiltrat pentru a ţine sub control Solidaritatea. Dintre cei 200 de membri ai CC al PMUP, 42 erau membri ai Solidarităţii (în 1981).

Pasaje-cheie din interviu:

- În acest caz, spre ce vă canalizaţi acum energia ?
- Lupta mea a dus la reunificarea Germaniei și la crearea Europei pre-statale. Am distrus graniţele. La orizont - globalizarea. Toate acestea necesită alte programe și structuri. În acest sens, călătoresc în diferite țări și continente, încercând să atrag oamenii în dezbaterea despre cum ar trebui să arate o lume modernă - Consiliul de Securitate al ONU, NATO. Este foarte mult de muncă. Încă nu se vede foarte clar, dar mulți oameni încep să se miște în această direcție, pentru că nu este doar o idee. Suntem atât de avansaţi în modernizarea tehnică, care nu se află localizată în țările noastre. Trebuie să ne extindem în domeniul economic, al apărării, să creăm din state ca Polonia, Germania, un singur stat - Europa. Această extindere de entități geografice în care atât economia cât și democrația vor trebui să se schimbe.

- În opinia dumneavoastră, şi conform acestui plan, ce ar trebui să fie făcut cu NATO ?
- Forțele NATO sunt acum din ce în ce mai costisitoare. Cu toate acestea, să nu fie utilizate doar pentru război, ci și pentru monitorizarea dezastrelor de mediu și a altor incidente majore. Avem nevoie de o forță de reacție rapidă ca lumea să fie mai sigură.

- Ce poate amenința Europa de azi ?
- Lipsa consensului. Contradicțiile sociale din diferite țări, diferențele din sistemul fiscal, din sistemul de sănătate, din sistemul de pensii. Țările s-au dezvoltat în moduri diferite. În unele, condițiile sunt mai bune, şi în altele, mai rele. Din cauza inegalității este dificil să se combine. Ar trebui să ne planificăm treptat ce dorim să stabilizăm la nivelul acestui an, apoi la fel pentru următorul, și așa mai departe.

- Ce părere aveţi despre inițiativa președintelui Vladimir Putin, Europa de la Lisabona la Vladivostok ?
- E același lucru. El spune mai multe într-un mod politic. Eu susțin distrugerea barierelor, iar apoi viața îi va uni pe oameni. Și nu va mai exista nicio graniță, deloc. Dar acest lucru necesită forme similare precum bucăţile din jocul "Lego". Dacă în est Rusia va găsi forma potrivită, va fi posibil să se lucreze cu ea. Fiindcă Rusia este o țară mare, o țară bogată, care are tot tabelul periodic [al elementelor]. Toată lumea vrea să lucreze cu ea, dar ar trebui să fie modificaţi anumiţi parametri.

De citit şi:

Un comentariu :

Riddick spunea...

Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania"

http://riddickro.blogspot.ro/2011/01/aleksandr-dughin-crearea-axei-berlin.html


"Noul AGERPRES" afişează un logo ITAR-TASS (ca şi înainte de "rebranduire"). Probabil că alibiul ar fi că ITAR-TASS este în asociaţiile de presă la care a aderat AGERPRES.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=511680668910048&set=p.511680668910048&type=1


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Leonard Orban, 2011: "Guvernele europene, deci şi cel român, vor avea în viito­rul nu foarte îndepărtat competenţe din ce în ce mai mici în materie de regle­mentări în domeniul economic, deci şi o marjă de manevră din ce în ce mai redusă. Bugetele naţionale vor fi avizate de Bruxelles. Parlamentul va trebui să ţină seamă de aceste opinii. Şefii de state îşi vor asuma angajamente punctuale pe domeniul economic. Iar apariţia unui guvern al Uniunii Europene, în adevăratul sens al cuvântului, care să gestioneze politica economică şi fiscală este inevitabilă. În faţa competiţiei dure a Asiei şi Americii, Europa va trebui să-şi aleagă un guvern unic, altminteri riscă să-şi piardă influenţa. O pierdere a influenţei ar însemna o lovitură extrem de dură pentru fiecare cetăţean pentru că pierderea influenţei echivalează cu scăderea drastică a nivelului de trai. Eu nu văd o altă soluţie decât un guvern european."

Leonard Orban, 2011: "În momentul de faţă, interesul vital pentru România este consolidarea Uniunii Europene. Acea idee a Statelor Unite Europene este o idee spre care trebuie să mergem, pentru că, altfel, dacă ne uităm pe hartă, Europa e un continent mic, în pierdere de viteză, cu o populaţie care îmbrătrâneşte, cu anumite avantaje, dar şi cu multe dezavantaje. Dacă europenii vor să menţină un anumit nivel de trai, un anumit standard de prosperitate, au nevoie de unitate. Altfel, vom deveni irelevanţi la nivel global, ceea ce înseamnă că standardul de viaţă, prosperitatea va scădea semnificativ, ne vom confrunta cu crize majore şi, până la urmă, nu vreau să avansez scenarii foarte dure, dar, în condiţiile în care această construcţie se va prăbuşi, cred că există riscul să ne întoarcem la situaţiile de dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial".

 

Postări populare: