25 septembrie 2013

Cârtiţa KGB Walesa, propagandist al Planului UE-Rusia


"Actually, there are no grassroots  revolutions, period ! Any revolution is the by-product of a highly organised group of conscientious and professional organizers"  (Yuri Bezmenov)
Într-un interviu pentru agenţia rusă de ştiri ITAR-TASS (din 20 septembrie 2013), Lech Walesa cere "unirea Poloniei cu Germania şi cu alte state într-unul singur - Europa", şi "depăşirea contradicţiilor istorice dintre Polonia şi Rusia". Interviul a fost remarcat şi comentat (aici, aici şi aici).

Walesa a fost un agent al Securităţii poloneze ("Bolek"), promovat şi infiltrat pentru a ţine sub control Solidaritatea. Dintre cei 200 de membri ai CC al PMUP, 42 erau membri ai Solidarităţii (în 1981).

Pasaje-cheie din interviu:

- În acest caz, spre ce vă canalizaţi acum energia ?
- Lupta mea a dus la reunificarea Germaniei și la crearea Europei pre-statale. Am distrus graniţele. La orizont - globalizarea. Toate acestea necesită alte programe și structuri. În acest sens, călătoresc în diferite țări și continente, încercând să atrag oamenii în dezbaterea despre cum ar trebui să arate o lume modernă - Consiliul de Securitate al ONU, NATO. Este foarte mult de muncă. Încă nu se vede foarte clar, dar mulți oameni încep să se miște în această direcție, pentru că nu este doar o idee. Suntem atât de avansaţi în modernizarea tehnică, care nu se află localizată în țările noastre. Trebuie să ne extindem în domeniul economic, al apărării, să creăm din state ca Polonia, Germania, un singur stat - Europa. Această extindere de entități geografice în care atât economia cât și democrația vor trebui să se schimbe.

- În opinia dumneavoastră, şi conform acestui plan, ce ar trebui să fie făcut cu NATO ?
- Forțele NATO sunt acum din ce în ce mai costisitoare. Cu toate acestea, să nu fie utilizate doar pentru război, ci și pentru monitorizarea dezastrelor de mediu și a altor incidente majore. Avem nevoie de o forță de reacție rapidă ca lumea să fie mai sigură.

- Ce poate amenința Europa de azi ?
- Lipsa consensului. Contradicțiile sociale din diferite țări, diferențele din sistemul fiscal, din sistemul de sănătate, din sistemul de pensii. Țările s-au dezvoltat în moduri diferite. În unele, condițiile sunt mai bune, şi în altele, mai rele. Din cauza inegalității este dificil să se combine. Ar trebui să ne planificăm treptat ce dorim să stabilizăm la nivelul acestui an, apoi la fel pentru următorul, și așa mai departe.

- Ce părere aveţi despre inițiativa președintelui Vladimir Putin, Europa de la Lisabona la Vladivostok ?
- E același lucru. El spune mai multe într-un mod politic. Eu susțin distrugerea barierelor, iar apoi viața îi va uni pe oameni. Și nu va mai exista nicio graniță, deloc. Dar acest lucru necesită forme similare precum bucăţile din jocul "Lego". Dacă în est Rusia va găsi forma potrivită, va fi posibil să se lucreze cu ea. Fiindcă Rusia este o țară mare, o țară bogată, care are tot tabelul periodic [al elementelor]. Toată lumea vrea să lucreze cu ea, dar ar trebui să fie modificaţi anumiţi parametri.

De citit şi:

Un comentariu :

Riddick spunea...

Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania"

http://riddickro.blogspot.ro/2011/01/aleksandr-dughin-crearea-axei-berlin.html


"Noul AGERPRES" afişează un logo ITAR-TASS (ca şi înainte de "rebranduire"). Probabil că alibiul ar fi că ITAR-TASS este în asociaţiile de presă la care a aderat AGERPRES.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=511680668910048&set=p.511680668910048&type=1


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):