25 septembrie 2013

Cârtiţa KGB Walesa, propagandist al Planului UE-Rusia


"Actually, there are no grassroots  revolutions, period ! Any revolution is the by-product of a highly organised group of conscientious and professional organizers"  (Yuri Bezmenov)
Într-un interviu pentru agenţia rusă de ştiri ITAR-TASS (din 20 septembrie 2013), Lech Walesa cere "unirea Poloniei cu Germania şi cu alte state într-unul singur - Europa", şi "depăşirea contradicţiilor istorice dintre Polonia şi Rusia". Interviul a fost remarcat şi comentat (aici, aici şi aici).

Walesa a fost un agent al Securităţii poloneze ("Bolek"), promovat şi infiltrat pentru a ţine sub control Solidaritatea. Dintre cei 200 de membri ai CC al PMUP, 42 erau membri ai Solidarităţii (în 1981).

Pasaje-cheie din interviu:

- În acest caz, spre ce vă canalizaţi acum energia ?
- Lupta mea a dus la reunificarea Germaniei și la crearea Europei pre-statale. Am distrus graniţele. La orizont - globalizarea. Toate acestea necesită alte programe și structuri. În acest sens, călătoresc în diferite țări și continente, încercând să atrag oamenii în dezbaterea despre cum ar trebui să arate o lume modernă - Consiliul de Securitate al ONU, NATO. Este foarte mult de muncă. Încă nu se vede foarte clar, dar mulți oameni încep să se miște în această direcție, pentru că nu este doar o idee. Suntem atât de avansaţi în modernizarea tehnică, care nu se află localizată în țările noastre. Trebuie să ne extindem în domeniul economic, al apărării, să creăm din state ca Polonia, Germania, un singur stat - Europa. Această extindere de entități geografice în care atât economia cât și democrația vor trebui să se schimbe.

- În opinia dumneavoastră, şi conform acestui plan, ce ar trebui să fie făcut cu NATO ?
- Forțele NATO sunt acum din ce în ce mai costisitoare. Cu toate acestea, să nu fie utilizate doar pentru război, ci și pentru monitorizarea dezastrelor de mediu și a altor incidente majore. Avem nevoie de o forță de reacție rapidă ca lumea să fie mai sigură.

- Ce poate amenința Europa de azi ?
- Lipsa consensului. Contradicțiile sociale din diferite țări, diferențele din sistemul fiscal, din sistemul de sănătate, din sistemul de pensii. Țările s-au dezvoltat în moduri diferite. În unele, condițiile sunt mai bune, şi în altele, mai rele. Din cauza inegalității este dificil să se combine. Ar trebui să ne planificăm treptat ce dorim să stabilizăm la nivelul acestui an, apoi la fel pentru următorul, și așa mai departe.

- Ce părere aveţi despre inițiativa președintelui Vladimir Putin, Europa de la Lisabona la Vladivostok ?
- E același lucru. El spune mai multe într-un mod politic. Eu susțin distrugerea barierelor, iar apoi viața îi va uni pe oameni. Și nu va mai exista nicio graniță, deloc. Dar acest lucru necesită forme similare precum bucăţile din jocul "Lego". Dacă în est Rusia va găsi forma potrivită, va fi posibil să se lucreze cu ea. Fiindcă Rusia este o țară mare, o țară bogată, care are tot tabelul periodic [al elementelor]. Toată lumea vrea să lucreze cu ea, dar ar trebui să fie modificaţi anumiţi parametri.

De citit şi:

Un comentariu :

Riddick spunea...

Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania"

http://riddickro.blogspot.ro/2011/01/aleksandr-dughin-crearea-axei-berlin.html


"Noul AGERPRES" afişează un logo ITAR-TASS (ca şi înainte de "rebranduire"). Probabil că alibiul ar fi că ITAR-TASS este în asociaţiile de presă la care a aderat AGERPRES.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=511680668910048&set=p.511680668910048&type=1


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):