09 august 2013

Politica externă a României ţine cont de toanele BeijinguluiAuzeam ieri la Realitatea cum Gabriela Firea (parlamentar PSD) spunea că "România este stat UE, iar UE nu recunoaşte Taiwanul". De asemenea, pe alţii, despre "prietenia româno-chineză" (cu R.P.Chineză, desigur) şi despre "incidente care ar putea-o afecta". În legătură cu vizita "neautorizată" a patru parlamentari români în "Taiwan" (Republica China - ROC/Republic of China, adică "China capitalistă").

Dar România este şi stat membru NATO, iar Taiwanul figurează în documente SUA printre "aliaţii majori non-NATO". 

The Epoch Times:

Despre Valeriu Zgonea şi demnitatea pierdută a românilor

Aflu de pe Realitatea că după ce a aflat că patru parlamentari români vizitează Taiwanul, Valeriu Zgonea a dat repede socoteală Beijing-ului, sunând-o pe ambasadoarea Chinei la Bucureşti pentru a o asigura de loialitate.

Noua furtună din pahar a fost declanşată de vizita particulară a unor parlamentari români în Taiwan - Remus Cernea, deputaţii PSD Ninel Peia şi Ovidiu Iane, precum şi democrat-liberalul Costică Canacheu – pentru a iniţia un dialog privind cooperarea cu Taiwanul.

"Nu a ştiut conducerea Camerei de vizita celor patru. Nu au plecat în calitate oficială de demnitari, când pleci în calitate oficială, ai un mandat din partea statului. Nu e nicio resursă financiară alocată pentru această vizită, niciun mandat dat de Parlament sau MAE. Nu este afectată sub nicio formă relaţia, parteneriatul strategic cu China", a spus Valeriu Zgonea.

Să suni ambasadorul unei ţări, cu care de altfel nici măcar nu ai cine ştie ce alianţe, de care te leagă cel mult un trecut criminal comunist, este jenant.

Închipuiţi-vă ce şi-ar auzi Zgonea dacă ar suna ambasada Americii pentru a lămuri Administraţia SUA că declaraţiile anti-occidentale ale atâtor şi atâtor membri USD nu vor periclita alianţele semnate.

Atunci de unde atâta slugărnicie, pe faţă, vis a vis de o putere care nu înseamnă până la urmă nimic pentru România?
"Dezavuez abordarea celor patru, faptul că s-au prelevat de calitatea de deputaţi fără a avea un mandat. Dar nu am plătit transportul", a mai spus şeful Camerei. El a subliniat însă că nu există nicio restricţie pentru parlamentari de a se deplasa în vizite private.

Păi de ce nu daţi o lege că nu putem călători în străinătate decât cu aprobare de la Partid, dle Zgonea?

Aşa suntem noi românii, după comunism. Dresaţi să fim laşi, slugarnici, oportunişti şi hoţi. Am fost dresaţi prin teroare să renuntăm rapid la valori, să nu ne mai respectăm nici pe noi, nici pe ceilalţi. Pe vremea comunismului domnea arbitrariul. Te turna un prieten torturat în beciurile Securităţii, te umflau şi pe tine a doua zi, indiferent dacă erai sau nu vinovat de ceva. Urmai şi tu la torturi, turnai şi tu pe alţii, vinovaţi sau nu. N-avea nicio importanţă dacă ai făcut sau nu ceva. Important era să te zdrobească Partidul, Securitatea. Importantă era menţinerea Terorii.

Domnea crima şi nimeni nu înţelegea unde este bunul Dumnezeu şi cum de permite asemenea crime comise de liderii comunişti şi criminalii lor, majoritatea nişte bestii.

Mai rău, extrem de puţini s-au revoltat şi au încercat să facă ceva împotriva comunismului, majoritatea românilor devenind complici, prin frică, la Crima Secolului: bestiile ne-au dresat că nu există Dumnezeu. Noi le-am lăsat să ne dreseze. Acuma cine-i de vină dacă nu mai avem niciun Dumnezeu? Cine mai crede că există?

După încă 20 de ani de neo-comunism şi asalt al hoţiei nu mai înţelege nimeni nimic. Acum, un demnitar ales de popor, care se face preş în faţa unei puteri îndepărtate, nu mai miră pe nimeni. El însuşi nu îşi dă seama cât de strâmbă este reacţia sa. Aberaţia este la ea acasă în România. Suntem abrutizaţi de atâtea păcate.

Taiwanul a fost invadat de armata lui Chan-kai-shek, liderul partidului naţionalist KMT. Slăbită de luptele cu japonezii care executau un genocid în China, armata KMT a fost lovită pe la spate de comuniştii lui Mao Tsedun şi de prostia misiunii americane în China anului 1946, condusă de Marshall.

Aşa a ajuns Mao la putere – lucru pe care l-a recunoscut singur atunci când a spus că datorează venirea la putere Japoniei.

70 de ani mai târziu China comunistă face scandal cu mare obrăznicie ori de câte ori cineva – guvern sau simplu om - se gândeşte să bage în seamă Taiwanul – care este totuşi un exemplu despre ce ar fi putut fi China fără comunism şi crimele sale.

Ce este rău în susţinerea Taiwanului? Nu ei sunt criminalii, ci ceilalţi, regimul ilegitim care conduce o cincime din populaţia globului.

Dl. Zgonea, afară de cazul în care este agent chinez, a manifestat o lipsă de verticalitate uimitoare chiar pentru standardele României. Servilismul său stă bine la slugi comuniste, nu la un preşedinte de Cameră ales democratic de un popor ieşit cu chiu cu vai dintre crimele Ciumei Roşii.

Dl Zgonea n-are ce căuta acolo unde este, chiar dacă se va grăbi să dreagă ciorba

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nu-mi plac generalizarile : "asa sunem noi, romanii , lasi ,dupa comunism"..
Dupa 89 au fot tot comunistii la putere.Lasi sunt ei.
Romanii in putere au plecat de-au rupt pamantul vanzand ca nu scapa de comunisti.Acum ar vrea sa se intoarca, dar n-au unde.
Au fost dezradacinati, li s-a alienat constiinta identitatii nationale. Nu stiu cine este Adrian Sturza -vreun print, ceva ?

Riddick spunea...

Mi-a scăpat generalizarea, şi transferul responsabilităţii externelor de la decidenţi la cetăţeni.

Dar nu vom mai putea pretinde peste 10 ani că "nu avem ce conducere vrem noi", în condiţiile existenţei internetului. Acea conducere va fi expresia asumată a unei majorităţi.

Dacă era Sturdza, şi nu Sturza, ar fi fost posibil să aibă legatură cu "dinastia" respectivă.

Crystal Clear spunea...

Problema cea mare : internetul este puternic manipulat de postaci platiti.
Majoritatea oamenilor nu inteleg NIMIC . Nu numai in Romania.
Confuzia cea mai mare cred ca este in SUA. I-am auzit pe cei de acolo : romanii nu inteleg mai nimic, ei sunt preocupati cu supravietuirea, nu prea au timp de internet, iar localnicii sunt "educati" de televiziuni...

Crystal Clear spunea...

Ceea ce vreau sa spun este ca Romania este doar un exemplu. Sa vedem ce se va intampla mai departe si la altii din cauza manipularii ,inclusiv a internetului

Crystal Clear spunea...

Chiar si in acest moment :
NU AVEM PE CINE VOTA

Crystal Clear spunea...

Nici americanii n-au pe cine vota, in acest moment..

Riddick spunea...

Uf, am avut probleme (calculator + net), răspund acum.

Monopolul pe media este aproape de 100%, la net se mai poate strecura informaţia reală.

Că n-avem o alternativă electorală e ceva foarte grav, suntem singurii din Europa care nu au decât partidele oligarhiei (să vedem ce vrea PP-DD. totuşi).

Crystal Clear spunea...

E cumplit ca nu se misca ceva ca opozitie de dreapta reala !
PP-DD este puternic infiltrat, bineinteles...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alianţa România Dreaptă /A.R.D., alegeri 2012 (punct din programul de guvernare ): “Sprijinirea ideii întăririi unității politice a Uniunii Europene, inclusiv în punerea bazelor creării Statelor Unite ale Europei (SUE)”

Postări populare (nu P.P.E. !):