03 august 2013

Corneliu Vadim Tudor - un internaţionalist fan Putin şi Obama


Iată de ce eu, unul, m-am bucurat de revenirea la Casa Albă din Moscova, a lui Vladimir Putin – pentru cel de-al III-lea mandat. Iată de ce este imperios necesar ca şi Barack Obama să beneficieze de un al III-lea mandat, pentru a continua lucrarea sa, închinată Păcii. Eu, unul, îl compar pe acest tînăr cu Nelson Mandela.
Tricolorul:

OBAMA PLUS!

Am primit, pe canale diplomatice, lista ţărilor şi organismelor internaţionale la care SUA NU au ambasadori. Am analizat-o cu maximă atenţie, atît ca şef de partid şi şef de publicaţii, cît şi în calitatea mea de membru al Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European. E o situaţie gravă şi fără precedent. Am să dezvălui numele cîtorva dintre aceste „găuri negre“ ale unei diplomaţii cu mari tradiţii, dar care, acum, pe fondul luptei dintre preşedintele Barack Obama şi Senatul american – afectat de neoconservatori, adică de republicani – a intrat în impas. E bine de ştiut că ambasadorii nominalizaţi de preşedinte trebuie confirmaţi de Comitetul pentru Relaţii Externe al SUA, dominat de democraţi, dar nu suficient de clar (trebuie 2/3 din voturi). Acesta e motivul pentru care ambasadorii propuşi de acest Om al Păcii nu sînt aprobaţi. După 6 ani de prezenţă, activă, la Casa Albă, Barack Obama a avut timp să se exprime ca un astfel de Om al Păcii. O calitate specifică mai multor preşedinţi democraţi, din Istoria Americii. E negru, unii fac glume proaste, folosind infamul cuvînt „cioroi“ (Doamne, iartă-mă!), dar el este, de fapt, Porumbelul.

Acel Porumbel care, după cele 40 de zile şi nopţi ale Potopului lui Noe, apare cu o mică ramură de măslin în plisc, vestind Pămîntul. Dar, iată o foarte sumară listă a acelor ţări şi structuri unde, deşi au fost nominalizaţi, ambasadorii NU au fost confimaţi de „ulii războiului”, aşadar nu se pot prezenta la post, iar interesele americane nu sînt apărate: * Africa de Sud * Australia * Austria * Belgia * Brazilia * Chile * Danemarca * Germania * Grecia * Italia + San Marino * Japonia * Marea Britanie * NATO * Olanda * ONU * OSCE * Peru * Portugalia * Spania + Andorra * UNESCO. Aşa după cum se vede, România nici măcar aşa nu e menţionată. De ce? Pentru că nu are onoarea nici măcar să aibă un ambasador nominalizat! Bine, în schimb, că au fost confirmaţi de acel comitet al Senatului SUA ambasadorii din, atenţie: Burkina Faso, Ciad şi Libia! Aşadar, republicanii pun mai mare preţ pe reprezentarea Americii în Burkina Faso decît la ONU, NATO, UNESCO, OSCE şi în Marea Britanie, Germania, Spania, Japonia, Australia, Brazilia şi în alte foarte importante centre de putere ale lumii contemporane. Această situaţie inacceptabilă se înregistrează în contextul resetării relaţiilor dintre America şi Rusia. Care au ales calea dialogului, nu a confruntării. Dar această cale e contrară doctrinei mccarthyste şi intereselor producătorilor de arme ale morţii. Iată de ce eu, unul, m-am bucurat de revenirea la Casa Albă din Moscova, a lui Vladimir Putin – pentru cel de-al III-lea mandat. Iată de ce este imperios necesar ca şi Barack Obama să beneficieze de un al III-lea mandat, pentru a continua lucrarea sa, închinată Păcii. Eu, unul, îl compar pe acest tînăr cu Nelson Mandela. Pe Obama nu am avut onoarea să-l cunosc; atîta doar, la ceremonia de învestitură, în primul mandat, i-am trimis, prin Prinţul Paul, care participa la unul din banchete, cartea mea „Poems“, tipărită la Torino, în 7 limbi străine. Dar pe Mandela l-am cunoscut bine, am fost la el acasă, în Pretoria. Amîndoi sînt ca nişte copii mari. Au un suflet curat. Unul iese, încet-încet, din scenă, la cei 95 de ani ai săi. Celălalt, însă, e încă atît de tînăr şi doctrina lui trebuie ajutată să triumfe. Scrie această pledoarie un om care a fost la Hiroşima. Acolo, în Cartea de Onoare a Memorialului Atomic, o vizitatoare din America a scris: „Nu avem decît o lume – păstraţi-o!“. Tot astfel voi spune şi eu: păstraţi această lume, care e suprema creaţie a Domnului. „Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea“… Aşa sună acel splendid verset din Evanghelia lui Ioan. Mă rog la Tatăl Ceresc să dea minte Americii şi să-i acorde un al III-lea mandat unui om care nu a atacat nici Iranul, nici Siria, nici alte ţări-problemă, deşi ştiu că s-au făcut presiuni asupra lui. La vremuri excepţionale este nevoie de măsuri excepţionale. În definitiv, F. D. Roosevelt a avut 4 mandate. În concluzie, Obama Plus!

CORNELIU VADIM TUDOR

1 august 2013

  • Radu Câmpeanu (PnL): "PRM este un partid de dreapta condus de un foarte bun român, nu poate fi comparat cu PP-DD." - link

5 comentarii :

Riddick spunea...

Ia ca pe ceva real "resetarea" Rusia-SUA/Occident.

Din punct de vedere a cine va câştiga până la urmă şefia PRM, este irelevant, va rămâne acelaşi tip de partid - pro-Rusia.

Riddick spunea...

Corneliu Vadim Tudor - un internaţionalist MARXIST-LENINIST fan Putin şi Obama

Anonim spunea...

V-am mai spus "ii sufla alti in ceafa". O sa-mi dati dreptate dar v-a fi prea tirziu. Pentru ca NARODUL A ANCEPUT SA SE DESTEPTE.

Asociația PRO VITA București spunea...

Obama este abject. Trecutul sau politic si mai ales sustinerea fara limite pe care o acorda homosexualitatii si avortului il fac odios oricărui om intreg la minte. Asa este de curat la suflet si de copil mare, ca s-a opus si se opune cu indarjire unei legi care sa oblige medicii sa acorde asistenta copiilor nascuti vii in urma avorturilor in trim. III. Da anual sute de milioane de dolari din taxe organizatiilor care promoveaza avortul in străinătate. Asta e "inocentul " si "omul pacii" Obama.

DAr ce sa mai discutam; de la Vadim ce altceva poti astepta...

PS - Bezi ca iese Riddick 2013 :-)

Riddick spunea...

Obama este inamicul #1 al Occidentului.

Multumesc pentru semnalizarea noii serii Riddick. :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Lucian Boia, 2002: "Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, păstrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale".

Postări populare (nu P.P.E. !):