20 iulie 2013

Ponta este un pericol pentru siguranţa naţionalăPonta:
„Prin prezenţa mea astăzi, vreau să dau un mesaj de deschidere şi de sprijin pentru companiile chineze, pentru Huawei, pentru toţi cei care investesc în România, creează locuri de muncă şi consideră România un partener economic. Faptul că Huawei vede în România un centru de dezvoltare pentru întreaga Europă, faptul că va continua să-şi extindă numărul de personal, centrele de dezvoltare în România sunt veşti extrem de bune şi Guvernul României va acorda tot sprijinul pentru ca această strategie să fie implementată.”

Ziarul Financiar:

Fostul şef al CIA: Gigantul Huawei a spionat pentru China. "Este o ameninţare evidentă la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite


Fostul director CIA Michael Hayden a declarat vineri, în Australia, că "este de la sine înţeles" că gigantul chinez în domeniul telecomunicaţiilor Huawei a efectuat operaţiuni de spionaj pentru Beijing, relatează AFP.

Hayden a declarat pentru Australian Financial Review că China este angajată într-un "spionaj fără limite" împotriva Occidentului şi că el este de părere că grupul Huawei a împărtăşit informaţii cu agenţii de stat.

Întrebat dacă el consideră că Huawei ar reprezenta o ameninţare evidentă la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite şi Australiei, Hayden a răspuns "da, cred că aşa este".

Marea Britanie, Statele Unite şi Australia şi-au exprimat îngrijorarea atât cu privire la presupuse legături între Huawei şi statul chinez, cât şi cu privire la faptul că echipamente furnizate de către societate ar putea fi utilizate pentru spionaj.

Huawei dezminte orice legătură directă cu statul chinez, însă Congresul american a cerut anul trecut ca grupul să fie exclus de la contracte publice. El a fost exclus, de asemenea, de la licitaţii pentru contracte în domeniul reţelei de Internet de mare viteză în Australia.

Hayden, un general în retragere, a mai declarat că el crede că reţele de spionaj occidentale ar avea probe "solide" potrivit cărora Huawei a spionat în contul statului chinez.

"Nu văd niciun motiv să mă întreb asupra acestei probleme", a declarat Michael Hayden, care a părăsit CIA în 2009 şi a fost, anterior, directorul Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA).

"Este opinia mea ca profesionist. Însă, în calitate de fost director NSA, nu pot face niciun comentariu asupra unor fapte anume", a adăugat el.

"Cel puţin Huawei ar fi împărtăşit cu statul chinez informaţii private sau mai ample despre sisteme de telecomunicaţii străine cu care se află în legătură. Cred că este de la sine înţeles", a adăugat el.


Pe acelaşi subiect:

4 comentarii :

Anonim spunea...

Si care e problema !!!
Asta e problema, nu aia :http://www.ghimpele.ro/2013/07/presedintele-cj-alba-excluderea-orasului-alba-iulia-de-la-statutul-de-capitala-regionala-act-de-tradare-fata-de-romani/

Riddick spunea...

Dacă era aleasă capitala regiunii Alba-Iulia, "regionalizarea nu mai era trădare".

Inconsistenţa falsei "drepte" PDL.

Ponta vrea şi regionalizare.

John Galt spunea...

Cand RDS a oferit telefoane mobile avea terminale Huawei. Le oferea gratuit, tineti minte? :)

Riddick spunea...

Parcă. Nu m-am băgat la "ofertă".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):