20 iulie 2013

Ponta este un pericol pentru siguranţa naţionalăPonta:
„Prin prezenţa mea astăzi, vreau să dau un mesaj de deschidere şi de sprijin pentru companiile chineze, pentru Huawei, pentru toţi cei care investesc în România, creează locuri de muncă şi consideră România un partener economic. Faptul că Huawei vede în România un centru de dezvoltare pentru întreaga Europă, faptul că va continua să-şi extindă numărul de personal, centrele de dezvoltare în România sunt veşti extrem de bune şi Guvernul României va acorda tot sprijinul pentru ca această strategie să fie implementată.”

Ziarul Financiar:

Fostul şef al CIA: Gigantul Huawei a spionat pentru China. "Este o ameninţare evidentă la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite


Fostul director CIA Michael Hayden a declarat vineri, în Australia, că "este de la sine înţeles" că gigantul chinez în domeniul telecomunicaţiilor Huawei a efectuat operaţiuni de spionaj pentru Beijing, relatează AFP.

Hayden a declarat pentru Australian Financial Review că China este angajată într-un "spionaj fără limite" împotriva Occidentului şi că el este de părere că grupul Huawei a împărtăşit informaţii cu agenţii de stat.

Întrebat dacă el consideră că Huawei ar reprezenta o ameninţare evidentă la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite şi Australiei, Hayden a răspuns "da, cred că aşa este".

Marea Britanie, Statele Unite şi Australia şi-au exprimat îngrijorarea atât cu privire la presupuse legături între Huawei şi statul chinez, cât şi cu privire la faptul că echipamente furnizate de către societate ar putea fi utilizate pentru spionaj.

Huawei dezminte orice legătură directă cu statul chinez, însă Congresul american a cerut anul trecut ca grupul să fie exclus de la contracte publice. El a fost exclus, de asemenea, de la licitaţii pentru contracte în domeniul reţelei de Internet de mare viteză în Australia.

Hayden, un general în retragere, a mai declarat că el crede că reţele de spionaj occidentale ar avea probe "solide" potrivit cărora Huawei a spionat în contul statului chinez.

"Nu văd niciun motiv să mă întreb asupra acestei probleme", a declarat Michael Hayden, care a părăsit CIA în 2009 şi a fost, anterior, directorul Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA).

"Este opinia mea ca profesionist. Însă, în calitate de fost director NSA, nu pot face niciun comentariu asupra unor fapte anume", a adăugat el.

"Cel puţin Huawei ar fi împărtăşit cu statul chinez informaţii private sau mai ample despre sisteme de telecomunicaţii străine cu care se află în legătură. Cred că este de la sine înţeles", a adăugat el.


Pe acelaşi subiect:

4 comentarii :

Anonim spunea...

Si care e problema !!!
Asta e problema, nu aia :http://www.ghimpele.ro/2013/07/presedintele-cj-alba-excluderea-orasului-alba-iulia-de-la-statutul-de-capitala-regionala-act-de-tradare-fata-de-romani/

Riddick spunea...

Dacă era aleasă capitala regiunii Alba-Iulia, "regionalizarea nu mai era trădare".

Inconsistenţa falsei "drepte" PDL.

Ponta vrea şi regionalizare.

John Galt spunea...

Cand RDS a oferit telefoane mobile avea terminale Huawei. Le oferea gratuit, tineti minte? :)

Riddick spunea...

Parcă. Nu m-am băgat la "ofertă".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ştefan Vlaston, 2013: "Pentru România, Grecia, Spania, Portugalia, Italia, ţări cu un comportament economic iraţional, în care pomenile electorale sunt principalul mod de a câştiga alegerile, nu calitatea oamenilor, programelor şi proiectelor, este categoric util un jandarm european, care să evite ca ţări din UE să intre în capcana în care a intrat Grecia, ca urmare a acţiunilor unor conducători iresponsabili sau criminali de-a dreptul. Chiar evoluţia spre SUE, Statele Unite ale Europei, cu cedări de suveranitate, este benefică pentru România."

Ştefan Vlaston, 2015: "Toate astea s-au întâmplat pentru că n-au existat reguli clare şi pentru împrumuturi, şi pentru limita până la care merg suveranitatea şi independenţa economică. Este momentul adevărului. Avem nevoie de un nou proiect, un nou tratat, pentru constituirea Statelor Unite ale Europei (SUE). Cu reguli clare, cu avantaje clare pentru cei care aderă la proiect, cu responsabilităţi clare ale guvernelor, cu limitări de suveranitate pntru cei care aderă la Uniune. Fără independenţă economică, dacă independenţa înseamnă să iei bani împrumut, după care să nu-i mai restitui. Un guvern SUE unic, cu prerogative clar delimitate. Un buget al SUE comun, folosit după nevoi, de fiecare ţară, sub control SUE. Ponderea în instituţiile de control să fie dată de nivelul contribuţiei la bugetul comun, altfel ne întoarcem la evenimente precum cele de azi din Grecia."

Postări populare (nu P.P.E. !):