Probabil că urmează să aflăm în curând că nu mai există (în aceeaşi formulă) majoritatea parlamentar-guvernamentală. Prin migrarea unor "pontişti" de la PSD şi a "marginalizaţilor" de la ALDE către un partid nou. Majoritatea însă se va recompune pe baza unui compromis, fiind posibilă şi asocierea UDMR. Desigur, vom mai afla că urmează nişte ajustări de program, pe linia de-acum clasică pornită cu jocul UnPR (2010-2012), spargerea USL şi predarea puterii către tehnocraţi ("eh, aţi văzut că noi am vrut, dar iată că nu mai este posibil").

© my angry rants

20 iulie 2013

Ponta este un pericol pentru siguranţa naţionalăPonta:
„Prin prezenţa mea astăzi, vreau să dau un mesaj de deschidere şi de sprijin pentru companiile chineze, pentru Huawei, pentru toţi cei care investesc în România, creează locuri de muncă şi consideră România un partener economic. Faptul că Huawei vede în România un centru de dezvoltare pentru întreaga Europă, faptul că va continua să-şi extindă numărul de personal, centrele de dezvoltare în România sunt veşti extrem de bune şi Guvernul României va acorda tot sprijinul pentru ca această strategie să fie implementată.”

Ziarul Financiar:

Fostul şef al CIA: Gigantul Huawei a spionat pentru China. "Este o ameninţare evidentă la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite


Fostul director CIA Michael Hayden a declarat vineri, în Australia, că "este de la sine înţeles" că gigantul chinez în domeniul telecomunicaţiilor Huawei a efectuat operaţiuni de spionaj pentru Beijing, relatează AFP.

Hayden a declarat pentru Australian Financial Review că China este angajată într-un "spionaj fără limite" împotriva Occidentului şi că el este de părere că grupul Huawei a împărtăşit informaţii cu agenţii de stat.

Întrebat dacă el consideră că Huawei ar reprezenta o ameninţare evidentă la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite şi Australiei, Hayden a răspuns "da, cred că aşa este".

Marea Britanie, Statele Unite şi Australia şi-au exprimat îngrijorarea atât cu privire la presupuse legături între Huawei şi statul chinez, cât şi cu privire la faptul că echipamente furnizate de către societate ar putea fi utilizate pentru spionaj.

Huawei dezminte orice legătură directă cu statul chinez, însă Congresul american a cerut anul trecut ca grupul să fie exclus de la contracte publice. El a fost exclus, de asemenea, de la licitaţii pentru contracte în domeniul reţelei de Internet de mare viteză în Australia.

Hayden, un general în retragere, a mai declarat că el crede că reţele de spionaj occidentale ar avea probe "solide" potrivit cărora Huawei a spionat în contul statului chinez.

"Nu văd niciun motiv să mă întreb asupra acestei probleme", a declarat Michael Hayden, care a părăsit CIA în 2009 şi a fost, anterior, directorul Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA).

"Este opinia mea ca profesionist. Însă, în calitate de fost director NSA, nu pot face niciun comentariu asupra unor fapte anume", a adăugat el.

"Cel puţin Huawei ar fi împărtăşit cu statul chinez informaţii private sau mai ample despre sisteme de telecomunicaţii străine cu care se află în legătură. Cred că este de la sine înţeles", a adăugat el.


Pe acelaşi subiect:

4 comentarii :

Anonim spunea...

Si care e problema !!!
Asta e problema, nu aia :http://www.ghimpele.ro/2013/07/presedintele-cj-alba-excluderea-orasului-alba-iulia-de-la-statutul-de-capitala-regionala-act-de-tradare-fata-de-romani/

Riddick spunea...

Dacă era aleasă capitala regiunii Alba-Iulia, "regionalizarea nu mai era trădare".

Inconsistenţa falsei "drepte" PDL.

Ponta vrea şi regionalizare.

John Galt spunea...

Cand RDS a oferit telefoane mobile avea terminale Huawei. Le oferea gratuit, tineti minte? :)

Riddick spunea...

Parcă. Nu m-am băgat la "ofertă".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gabriel Andreescu, 2001: "În jurul anului 2006 ar fi necesar ca arhitecţii Uniunii Europene să ia deciziile pentru o reformă radicală a Uniunii; deciziile privind Europa federală. Ca acest lucru să fie posibil, sînt necesari cîţiva ani pentru pregătirea locuitorilor Europei, ca să înţeleagă şi să accepte un asemenea proiect. Iată de ce într-un an-doi, ideea unei Europe federale trebuie să prindă un contur operaţional, iar în doi-trei ani, ea trebuie să se afle pe masa de lucru a actorilor politici şi în dezbaterea opiniei publice europene".

Postări populare (nu P.P.E. !):