21 iulie 2013

Guvernul şi Preşedinţia trebuie să explice ce legături au cu regimul al-AssadZiarul Financiar:

Omar Hayssam a fost prins. Guvernul şi Preşedinţia trebuie să explice ce legături au cu Bashar al-Assad

Domnul Omar Hayssam, terorist de talie mondială, nu a avut nicio şansă. Serviciile noastre secrete l-au găsit şi l-au adus în ţară pentru a-şi ispăşi binemeritata pedeapsa şi, dacă nu-l găseau vineri, îl găseau oricum pentru că şi în Iad te poţi trezi, în mod neautorizat, cu o furculiţă înfiptă-n fund.

Printr-o remarcabilă operaţiune “neautorizată”, SUA l-au lichidat pe Bin Laden.

Printr-o remarcabilă operaţiune “neautorizată” serviciile noastre secrete au pus stavilă acţiunilor nepotrivite cu legile în vigoare ale domnului Omar Hayssam.
Nu era, totuşi, mai simplu, să fie spus: a fost greu, dar l-am găsit, l-am adus, va ispăşi pedeapsa la care a fost condamnat?

Guvernul României şi preşedintele, admit, cu gura până la urechi că au aprobat o acţiune “neautorizată” pe teritoriul unui stat străin – sau “autorizată” fără ştirea celuilalt? Serviciile secrete româneşti care l-au scăpat pe Omar Hayssam printre berbecuţi?

Spun ceva, aparent fără legătură cu subiectul: România s-a opus, în cadrul UE, vânzării de arme opoziţiei siriene care luptă împotriva lui Bashar al-Assad. Domnul Băsescu spune că avem 15.000 de cetăţeni acolo şi nu-i putem lăsa de izbelişte. De aceea nu ne retragem ambasada din Siria, deşi ambasadele occidentale s-au retras, într-un efort de solidaritate.

Guvernul şi Preşedinţia îşi arogă, fiecare, meritul aducerii în ţară a lui Hayssam, aflat, până la noutăţile de ultima oră, într-o închisoare din Siria.
E bine că a fost adus, dar preşedintele Băsescu, în primul rând, şi apoi Guvernul va trebui să explice care sunt legăturile lor cu Bashar al-Assad.

11 comentarii :

Riddick spunea...

După părerea mea, regimul Assad - aliat-marionetă al Rusiei - n-ar fi aprobat ridicarea lui Omar Hayssam din Siria fără o consultare cu Moscova, ori o sugestie venind de acolo.

Anonim spunea...

Cine e retardatul care a scris mizeria asta !?
Regimul de la Damasc este legitim si dorit de sirieni, cu excepria tradatorilor si trupelor speciale care intervin din exterior si agreseaza un stat independent, suveran, membru al ONU.
Occidentalii finanteaza teroristi care sa distruga conducerea de la Damasc, fiindca au ei interese in acest sens; asa au facut in celelalte tari arabe si le-au distrus, insa vor culege roadele, ca in cazul Al Quaida.
Cit despre Omar, sa analizam ce rol putea sa joace Moscova in problema si de ce; oricum, Basescu are de ce sa se teama. SFIRSITUL e aproape !!!!!

Riddick spunea...

Nu ţin minte să fi fost vreodată alegeri libere în jamahiria (republica) siriană, din care să se poată deduce că regimul este dorit de sirieni. Şi Coreea de nord este "legitimă" ca membru ONU, dar nu şi faţă de populaţia sa (era să scriu "cetăţenii săi").Riddick spunea...

Alegeri pluripartite, adică. al-Assad promitea ceva de genul ăsta, când a ajuns în situaţia respectivă.

Anonim spunea...

nea nicu a facut multe lucruri bune. printre ele si relatiile speciale( pe care occidentalii nu le au) cu lumea araba. ramane de vazut ce scoate pe gusa

Riddick spunea...

Mai bune pentru arabi, se pare.

Anonim spunea...

Nu stiu de cind romanii sint buricul gindirii universale si stabilesc ei ce regim e democratic si care nu este !
Prostul moare de grija altuia !
Poporul sirian trebuie sa decida ! Asa cum fiecare om si comunitate trebuie sa decida pentru vederile sale religioase.
Exclud utilizare a religiei,oricare ar fi aceasta, ca platform ideological si politica, dar in cazul Islamului acest lucru nu se va obtine decit prin decimarea musulmanilor !
Si aia sint la fel de spalati sub teasta ca si cei care au idei fixe si importate despre democratie !
Ideile fixe sint la fel de fundamentaliste ca cele decurgind din religie, iar promotorii lor la fel de nebuni !
Sa ne ferim de nebuni !

Riddick spunea...

Pâi poporul sirian decide, cu arma, că altă şansă nu are.

Nu toată opoziţia este islamistă. Recent au izbucnit lupte între facţiuni, seculari (laici) vs integrişti (islamişti).

Anonim spunea...

Treba lor ! Dar comandourile straine si armele performante sint treaba altora care nu pot fi numiti decit AGRESORI !!!
Noi sintem de partea agresorilor ?
Daca in loc de Siria ar fi Romania, cum am mai comenta ???
Sau noi, filo-occidentali convinsi prin mimetism stupid, am face galerie agresorilor, chiar daca noi am fi victima ???
Vreau informatii din ambele parti, DE ACOLO, DIN SIRIA, NU PRELUATE DE LA PROPAGANDA AGRESOARE !!!
Sa mai judecam si cu capetele noastre, ca papagali poate fi oricine, daca ii da mina !
Dar sa nu ne suparam, in Siria rebelii vor sfirsi urit !!!

Riddick spunea...

Deocamdată văd doar trupe ruseşti şi iraniene acolo, în uniformă, drept "consilieri militari". Pentru guvern, cu arme perfecţionate.


Că or fi "şi alţii", de cealaltă parte - posibil, dar nu este asumat oficial de statele lor.

Anonim spunea...

Sa nu uitam ca Romania are scaunul ei la masa tratativelor. Avem si noi problemele noastre geopolitice. Basarabia de exemplu sau cealalta gaselnita STALINISTA cu tinuturile mai nou regiuni. Asa ca se lucreaza cu manusile serviciilor secrete straine. Ca ale noastre sunt mai mereu la TELEMBIZOR la microfonul lui GHITA.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):