20 iulie 2013

Geert Wilders - texte traduse
Geert Wilders: "Vechea ordine a elitei de la Bruxelles se prăbuşeşte" - 15 decembrie 2013
Traducerea articolului lui Geert Wilders din The Wall Street Journal, "The Resurgence of European Patriotism / How to ruin the day of bureaucrats and politicians in Brussels".

O interpelare parlamentară a partidului lui Geert Wilders, PVV, în urma adoptării de către UE a unei directive care dispune că "orice acord între UE şi statul Israel nu se va aplica în teritoriile ocupate de Israel in 1967". Directiva fusese iniţiată la reuniunea miniştrilor de externe ai UE din decembrie 2012.

"UE înseamnă tot ceea ce este greșit în Europa.
Este un uriaş monstru transnațional nedemocratic.
Emite legislație pătrunsă de relativismul cultural.
Se amestecă în viața de zi cu zi a milioane de oameni.
A deschis granițele Europei imigrației necontrolate, în masă, cea mai mare parte din țările islamice. Și a luat parlamentelor din Europa o mare din puterile lor legislative."

Punerea în discuție - 15 martie 2012 
Azi s-a desfășurat un spectacol la Parlamentul European, votarea prin ridicarea de mâini a faimoasei rezoluții împotriva siteului PVV (de fapt, împotriva dreptului statului de a controla cine are drept de ședere și de muncă pe teritoriul său !).
Cam asta ar fi, în esență, ceea ce susține senatorul PDL Viorel-Riceard Badea, în scrisoarea deschisă adresată lui Geert Wilders:
"Prin initiativa dumneavoastra sugerati ca cetatenii olandezi isi pierd locurile de munca din cauza ”infractorilor” din Europa Centrala si de Est, intr-o perioada in care intreaga Europa este in suferinta si repliere identitara, situandu-va astfel pe o pozitie profund discriminatorie si neconforma cu legislatia si valorile europene. Potrivit acestor valori europene, pe care ne-am angajat cu totii sa le respectam, a munci este un drept, la fel ca si dreptul la libera circulatie sau dreptul de a te stabili pe teritoriul unui alt stat decat cel de origine, iar aceste drepturi sunt garantate de catre Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene."
"Nu este nimic greşit în legătură cu Germania. Cauza războiului a fost ideologia nazistă. Remediul împotriva totalitarismului nu este construirea unui superstat. Remediul este introducerea unor forme mai directe ale democraţiei, la cel mai mic nivel posibil. În loc de a priva Germania şi alte state naţionale de suveranitatea lor, liderii postbelici ar fi trebuit să introducă un sistem de tip elveţian în ţările noastre. Unităţile [teritoriale] mici ar trebui să aibă un grad mare de suveranitate locală. Fiecărui cetăţean ar trebui să i se dea dreptul să aibă un cuvânt de spus, direct, democratic, asupra soartei proprii şi a celei a comunităţii sale.În schimb, popoarele din Europa au fost jefuite de suveranitatea lor, care a fost transferată către îndepărtatul Bruxelles. Deciziile sunt luate acum în spatele uşilor închise de către birocraţi nealeşi. Acesta nu este tipul de guvern pe care ni-l dorim!"

4 comentarii :

Riddick spunea...

Postarea va fi actualizată permanent, la fiecare text tradus.

Se poate accesa și din pagina "Resurse", la litera G:

http://riddickro.blogspot.ro/p/resurse.html

Riddick spunea...

Václav Klaus - texte traduse

Riddick spunea...

JR Nyquist - texte traduse

Riddick spunea...

Viktor Orbán - texte traduse


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):