14 iunie 2013

Un individ de la Liga Bănăţeană îşi enunţă programul pro-rus (doar al lui ?!)Nu poate fi o confuzie, îşi asumă semnătura de la articolul apărut la Vocea Rusiei pe contul său Facebook ("Bogdan Radu Herzog"). Articolul critică exploatarea gazelor de şist, prezentată ca o conspiraţie americană având drept ţintă Rusia (nu câştigul material !), România fiind "victima colaterală" a acestei agresiuni împotriva "vecinului morocănos, dar săritor la nevoie" (Rusia, adică).
Personajul este membru fondator al Ligii Bănăţene, un ong cu nuanţă separatistă (o variantă de "ardelenism", curent care îsi face o propagandă intensă, mai ales prin televiziunea Transilvania Live, cu Sabin Gherman), pe fondul propagandei pentru regionalizare, susţinută şi de Liga Bănăţeană. 

Liga a susţinut la alegerile locale din 2012 din Timiş alianţa Uniunea Pentru Timiş (PNŢCD-FDGR), în care a intrat, având şi candidaţi proprii (Herzog a ajuns consilier municipal la Timişoara). După debarcarea lui Ciuhandu de către echipa Pavelescu, Liga şi-a declarat solidaritatea cu vechea echipă, iar la alegerile generale a declarat că nu se implică, fiind un "simulacru de democraţie".

Articolul de la Vocea Rusiei (partea semnificativă):

Se pot împuşca un iepure şi un urs cu un singur glonţ?

[...] … şi mintea începe să se pună la contribuţie, începând să facă nişte conexiuni care mai de care mai ciudate. Adică:
- România acum de unde ia gaze, din Rusia, nu?
- Dar dacă gazele sunt taxate tocmai pentru că vin din Rusia, pentru a ne face să consumăm mai puţin, chiar cu riscul de a sărăci populaţia şi a omorî industria?
- Dar dacă scăzând consumul românilor înseamnă că scazi şi încasările Gazprom?
- Dar daca industria românească, în special cea petrochimică atât cât mai există e omorâtă ca să fie cumpărată, din nou, mai ieftin, de cei care între timp vor începe exploatarea gazelor de şist în România?
- Au o problemă gazele de şist? Au nevoie de stimuli, în ce zonă? Dacă exploatarea acestora are două tipuri de probleme: o problemă economică, concurenţa unor gaze în care nu mai e nevoie de investiţii substanţiale, cele ruseşti? Cum te aperi de o astfel de problemă? Poţi să te aperi ridicând bariere de intrare pe piaţă? Este tarifarea gazului metan o viitoare barieră de intrare pentru exporturile ruseşti în România şi prin extensie în Europa Centrală şi de Răsărit?
- Mai au vreo problemă gazele de şist? Mai au – o problemă ecologică şi o imagine catastrofală legată de aceasta. Cum contracarezi o problemă de imagine? Poate cu reclamă, cu propagandă? Cu istorii de succes adevărate sau inventate de aiurea? Cui aparţine maşina de propagandă?
- E Romania un experiment ce urmează să fie aplicat la nivel european, aşa cum Grecia e un experiment social? Cât rezistă lumea fără să facă scandal?
Adică, ar putea vreun Ostap Bender din New York să vrea să ia toţi banii, atâţi câţi mai există la consumatorul individual român, pe care să-l bage în datorii până peste cap, şi să falimenteze industria românească? Desigur, dar pentru asta se poate apela oricând la mită sau la ameninţări, instrumente care au funcţionat mai întotdeauna în spaţiul mioritic. Adică banii iepuraşului îi pot lua oricând…
… Hm, atunci adevărata ţintă să fie ursul?

P.S. Presupunând că adevărata ţintă e ursul, iepurelui trebuie să-i pese?
1. Nu ştiu dacă la animale exista noţiunea de victimă colaterală, dar postura oricum nu e una plăcută.
2. Până şi iepurii mai trebuie să bea apă de la izvoarele din pădure.
3. Deşi asta e o chestie controversată, eu mă gândesc că, în bancuri cel puţin, iepurele şi ursul trăiesc până la urmă cam în aceeaşi pădure, pe când vânătorul…"

12 comentarii :

Riddick spunea...

Copy/paste de la postarea Facebook:

Bogdan Radu Herzog · 16 followers
2 hours ago ·

Se pot împuşca un iepure şi un urs cu un singur glonţ?

http://romanian.ruvr.ru/2013_06_14/Se-pot-impuSca-un-iepure-Si-un-urs-cu-un-singur-glont/

http://www.frontpress.ro/2013/06/se-pot-impusca-un-iepure-si-un-urs-cu-un-singur-glont-e-romania-un-experiment-ce-urmeaza-sa-fie-aplicat-la-nivel-european.html
See Translation
Se pot împuşca un iepure şi un urs cu un singur glonţ?
romanian.ruvr.ru
„Am aflat şi eu într-un târziu de eminenta scumpire a gazelor, într-o primă fază pentru populaţie şi ulterior pentru utilizatorii industriali", ne scrie cititorul nostru, Bogdan Radu Herzog. „Scumpirea „a fost impusă de către FMI” spune, ad literam presa rom...
Like · Share
Roxana Ro likes this.
Florin Puşcaş ai apărut în Vocea Rusiei? See Translation
2 hours ago · Like
Bogdan Radu Herzog Ighen!
2 hours ago · Like
Bogdan Radu Herzog Stii ca Larry King va lucra pentru RT ?See Translation
about an hour ago · Like
Florin Puşcaş am citit undeva acum vreo săptămână. spectaculoasă revenire, interesant locul See Translation
about an hour ago · Like

https://www.facebook.com/bogdan.r.herzog/posts/609614652389511

Anonim spunea...

Mulți cu Rusia în suflet.

Off topic: cum poate fi trecut în derizoriu orice subiect important?

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-4279915-crede-acceleratorul-lhc-putea-crea-gauri-negre-marunte-cere-sistarea-experimentului.htm

Vezi link-urile de mai jos, de ce ar deschide cineva un subiect pe această temă? Cernea are buget doar pentru homosexuali și atacarea Bisericii iar restul sunt strategic împărțiți în opoziție și putere care au de fapt aceleași scopuri.

http://www.youtube.com/watch?v=xDNGWKCS39M

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13592208

http://www.nuclearpowerdaily.com/reports/Germany_reports_damage_at_nuclear_waste_storage_site_999.html

http://www.laka.org/docu/boeken/pdf/6-01-5-50-84.pdf

http://www.bloomberg.com/news/2012-10-25/world-s-most-powerful-laser-beams-to-zap-nuclear-waste.html

http://www.youtube.com/watch?v=xDNGWKCS39M

Anonim spunea...

A intrat la spam comentariul meu de aici?

Riddick spunea...

Nu, doar că nu mi-a apărut pe e-mail, l-am scos din platforma Blogger, când m-am uitat pe acolo.

(dacă e vorba de cel cu linkurile)

Riddick spunea...

Despre laser am scris mai demult:

În ce constă "prioritatea" acestui laser ? "Partea" României ar depăși 110 milioane de euro
http://riddickro.blogspot.ro/2012/04/in-ce-consta-prioritatea-acestui-laser.html

Laserul de la Măgurele sau cum vom deveni groapa de deșeuri nucleare a lumii din 2017
http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/laserul-de-la-magurele-sau-cum-vom_8515.html

Este oficial: super-laserul de la Măgurele va procesa deşeuri nucleare în România !
http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/este-oficial-super-laserul-de-la.html

Anonim spunea...

Da, acela, mulțumesc.

Anonim spunea...

Conexiunea Mue-rusia nu se poate face decit cu ajutorul ROMANIEI SI BULGARIEI. Nu le mai cintati in struna acelor nationalisti care s-au dat CAMASA VERDE si au ramas cu vopseaua(made in china) pe ei. Eu iam vazut in strada la ultimul protest.

Riddick spunea...

Mai trebuie Polonia şi Ucraina. Nu le cânt în strună, îi demasc.

Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania"

http://riddickro.blogspot.ro/2011/01/aleksandr-dughin-crearea-axei-berlin.html

Anonim spunea...

Polonia e cu coada intre picioare iar Ucraina ciuleste urechile . Tu nu ai PRICEPUT. Recunosc ca suntem un NEAM DE ADORMITI dar aveam pretentii la tine. Doamne ajuta.

Anonim spunea...

Ce ni se mai rupe dar la Ziua Mediului participăm cu toții pe facebook.

”Potrivit lui Costoiu, investiţiile într-un proiect de anvergura celui de la Măgurele se vor regăsi în economie, sub forma unor noi metode şi tehnici de producţie, în mediul de afaceri, în industria farmaceutică, în medicină, ÎN GESTIONAREA DEȘEURILOR RADIOACTIVE (subl. mea) şi în software pentru controalele de securitate din aeroporturi de exemplu.”

http://www.zf.ro/zf-24/costoiu-laserul-de-la-magurele-ar-putea-concentra-investitii-de-peste-un-miliard-de-euro-10974501

Riddick spunea...

Sunt doar 4-5 km* de la "Canalul Dunăre-Bucureşti" (în proiect) şi până la "centrul de procesare". Poate de-aia şi zvonul cu relansarea Canalului Dunăre-Bucureşti, e mai simplu transportul pe apă al deşeurilor. Aşa fac bulgarii cu deşeurile de la Kozlodui - le transportă pe apă (Dunăre -> Canal Dunăre-Marea Neagră) spre Rusia.

*"Portul 1 Decembrie" (început în 1986 - "Portul 30 Decembrie", abandonat după 1989).

În jurul Institutului (de Fizică Nucleară) este plantată o pădure, în formă circulară, probabil pentru a limita contaminarea în cazul unui incident. Se vede cu Wikimapia. Pădurea este cam cât Lacul Văcareşti ca suprafaţă, "la dreapta" comunei Măgurele:

http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=44.370742&lon=26.031418&z=12&m=b&search=magurele

Apare fereastra pop-up când pui cursorul pe cuvântul Padure : "Horia Hulubei" National Institute for Physics and nuclear Engineering (en)

Anonim spunea...

Da, am văzut. Plus că pe apă nu mai ai cum să blohezi traseul. Dar lumea tace, nu face legătura cu faptul că din 2022 Germania (și probabil nu numai) vrea să închidă toate reactoarele. Sau poate nu este nicio legătură dar DOAR menționarea prezenței gestionării deșeurilor radioactive lângă București ar trebui să ridice semne de întrebare. Nimic.

Intr-un interviu mai vechi se dau asigurări că nu vom trata deșeuri.

http://tinyurl.com/ladl5su

Dar nu știu de ce nu mă liniștesc asigurările astea. Poate pentru că de ceva ani încoace una spunem și alta fumăm?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):