14 iunie 2013

Un individ de la Liga Bănăţeană îşi enunţă programul pro-rus (doar al lui ?!)Nu poate fi o confuzie, îşi asumă semnătura de la articolul apărut la Vocea Rusiei pe contul său Facebook ("Bogdan Radu Herzog"). Articolul critică exploatarea gazelor de şist, prezentată ca o conspiraţie americană având drept ţintă Rusia (nu câştigul material !), România fiind "victima colaterală" a acestei agresiuni împotriva "vecinului morocănos, dar săritor la nevoie" (Rusia, adică).
Personajul este membru fondator al Ligii Bănăţene, un ong cu nuanţă separatistă (o variantă de "ardelenism", curent care îsi face o propagandă intensă, mai ales prin televiziunea Transilvania Live, cu Sabin Gherman), pe fondul propagandei pentru regionalizare, susţinută şi de Liga Bănăţeană. 

Liga a susţinut la alegerile locale din 2012 din Timiş alianţa Uniunea Pentru Timiş (PNŢCD-FDGR), în care a intrat, având şi candidaţi proprii (Herzog a ajuns consilier municipal la Timişoara). După debarcarea lui Ciuhandu de către echipa Pavelescu, Liga şi-a declarat solidaritatea cu vechea echipă, iar la alegerile generale a declarat că nu se implică, fiind un "simulacru de democraţie".

Articolul de la Vocea Rusiei (partea semnificativă):

Se pot împuşca un iepure şi un urs cu un singur glonţ?

[...] … şi mintea începe să se pună la contribuţie, începând să facă nişte conexiuni care mai de care mai ciudate. Adică:
- România acum de unde ia gaze, din Rusia, nu?
- Dar dacă gazele sunt taxate tocmai pentru că vin din Rusia, pentru a ne face să consumăm mai puţin, chiar cu riscul de a sărăci populaţia şi a omorî industria?
- Dar dacă scăzând consumul românilor înseamnă că scazi şi încasările Gazprom?
- Dar daca industria românească, în special cea petrochimică atât cât mai există e omorâtă ca să fie cumpărată, din nou, mai ieftin, de cei care între timp vor începe exploatarea gazelor de şist în România?
- Au o problemă gazele de şist? Au nevoie de stimuli, în ce zonă? Dacă exploatarea acestora are două tipuri de probleme: o problemă economică, concurenţa unor gaze în care nu mai e nevoie de investiţii substanţiale, cele ruseşti? Cum te aperi de o astfel de problemă? Poţi să te aperi ridicând bariere de intrare pe piaţă? Este tarifarea gazului metan o viitoare barieră de intrare pentru exporturile ruseşti în România şi prin extensie în Europa Centrală şi de Răsărit?
- Mai au vreo problemă gazele de şist? Mai au – o problemă ecologică şi o imagine catastrofală legată de aceasta. Cum contracarezi o problemă de imagine? Poate cu reclamă, cu propagandă? Cu istorii de succes adevărate sau inventate de aiurea? Cui aparţine maşina de propagandă?
- E Romania un experiment ce urmează să fie aplicat la nivel european, aşa cum Grecia e un experiment social? Cât rezistă lumea fără să facă scandal?
Adică, ar putea vreun Ostap Bender din New York să vrea să ia toţi banii, atâţi câţi mai există la consumatorul individual român, pe care să-l bage în datorii până peste cap, şi să falimenteze industria românească? Desigur, dar pentru asta se poate apela oricând la mită sau la ameninţări, instrumente care au funcţionat mai întotdeauna în spaţiul mioritic. Adică banii iepuraşului îi pot lua oricând…
… Hm, atunci adevărata ţintă să fie ursul?

P.S. Presupunând că adevărata ţintă e ursul, iepurelui trebuie să-i pese?
1. Nu ştiu dacă la animale exista noţiunea de victimă colaterală, dar postura oricum nu e una plăcută.
2. Până şi iepurii mai trebuie să bea apă de la izvoarele din pădure.
3. Deşi asta e o chestie controversată, eu mă gândesc că, în bancuri cel puţin, iepurele şi ursul trăiesc până la urmă cam în aceeaşi pădure, pe când vânătorul…"

12 comentarii :

Riddick spunea...

Copy/paste de la postarea Facebook:

Bogdan Radu Herzog · 16 followers
2 hours ago ·

Se pot împuşca un iepure şi un urs cu un singur glonţ?

http://romanian.ruvr.ru/2013_06_14/Se-pot-impuSca-un-iepure-Si-un-urs-cu-un-singur-glont/

http://www.frontpress.ro/2013/06/se-pot-impusca-un-iepure-si-un-urs-cu-un-singur-glont-e-romania-un-experiment-ce-urmeaza-sa-fie-aplicat-la-nivel-european.html
See Translation
Se pot împuşca un iepure şi un urs cu un singur glonţ?
romanian.ruvr.ru
„Am aflat şi eu într-un târziu de eminenta scumpire a gazelor, într-o primă fază pentru populaţie şi ulterior pentru utilizatorii industriali", ne scrie cititorul nostru, Bogdan Radu Herzog. „Scumpirea „a fost impusă de către FMI” spune, ad literam presa rom...
Like · Share
Roxana Ro likes this.
Florin Puşcaş ai apărut în Vocea Rusiei? See Translation
2 hours ago · Like
Bogdan Radu Herzog Ighen!
2 hours ago · Like
Bogdan Radu Herzog Stii ca Larry King va lucra pentru RT ?See Translation
about an hour ago · Like
Florin Puşcaş am citit undeva acum vreo săptămână. spectaculoasă revenire, interesant locul See Translation
about an hour ago · Like

https://www.facebook.com/bogdan.r.herzog/posts/609614652389511

Anonim spunea...

Mulți cu Rusia în suflet.

Off topic: cum poate fi trecut în derizoriu orice subiect important?

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-4279915-crede-acceleratorul-lhc-putea-crea-gauri-negre-marunte-cere-sistarea-experimentului.htm

Vezi link-urile de mai jos, de ce ar deschide cineva un subiect pe această temă? Cernea are buget doar pentru homosexuali și atacarea Bisericii iar restul sunt strategic împărțiți în opoziție și putere care au de fapt aceleași scopuri.

http://www.youtube.com/watch?v=xDNGWKCS39M

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13592208

http://www.nuclearpowerdaily.com/reports/Germany_reports_damage_at_nuclear_waste_storage_site_999.html

http://www.laka.org/docu/boeken/pdf/6-01-5-50-84.pdf

http://www.bloomberg.com/news/2012-10-25/world-s-most-powerful-laser-beams-to-zap-nuclear-waste.html

http://www.youtube.com/watch?v=xDNGWKCS39M

Anonim spunea...

A intrat la spam comentariul meu de aici?

Riddick spunea...

Nu, doar că nu mi-a apărut pe e-mail, l-am scos din platforma Blogger, când m-am uitat pe acolo.

(dacă e vorba de cel cu linkurile)

Riddick spunea...

Despre laser am scris mai demult:

În ce constă "prioritatea" acestui laser ? "Partea" României ar depăși 110 milioane de euro
http://riddickro.blogspot.ro/2012/04/in-ce-consta-prioritatea-acestui-laser.html

Laserul de la Măgurele sau cum vom deveni groapa de deșeuri nucleare a lumii din 2017
http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/laserul-de-la-magurele-sau-cum-vom_8515.html

Este oficial: super-laserul de la Măgurele va procesa deşeuri nucleare în România !
http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/este-oficial-super-laserul-de-la.html

Anonim spunea...

Da, acela, mulțumesc.

Anonim spunea...

Conexiunea Mue-rusia nu se poate face decit cu ajutorul ROMANIEI SI BULGARIEI. Nu le mai cintati in struna acelor nationalisti care s-au dat CAMASA VERDE si au ramas cu vopseaua(made in china) pe ei. Eu iam vazut in strada la ultimul protest.

Riddick spunea...

Mai trebuie Polonia şi Ucraina. Nu le cânt în strună, îi demasc.

Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania"

http://riddickro.blogspot.ro/2011/01/aleksandr-dughin-crearea-axei-berlin.html

Anonim spunea...

Polonia e cu coada intre picioare iar Ucraina ciuleste urechile . Tu nu ai PRICEPUT. Recunosc ca suntem un NEAM DE ADORMITI dar aveam pretentii la tine. Doamne ajuta.

Anonim spunea...

Ce ni se mai rupe dar la Ziua Mediului participăm cu toții pe facebook.

”Potrivit lui Costoiu, investiţiile într-un proiect de anvergura celui de la Măgurele se vor regăsi în economie, sub forma unor noi metode şi tehnici de producţie, în mediul de afaceri, în industria farmaceutică, în medicină, ÎN GESTIONAREA DEȘEURILOR RADIOACTIVE (subl. mea) şi în software pentru controalele de securitate din aeroporturi de exemplu.”

http://www.zf.ro/zf-24/costoiu-laserul-de-la-magurele-ar-putea-concentra-investitii-de-peste-un-miliard-de-euro-10974501

Riddick spunea...

Sunt doar 4-5 km* de la "Canalul Dunăre-Bucureşti" (în proiect) şi până la "centrul de procesare". Poate de-aia şi zvonul cu relansarea Canalului Dunăre-Bucureşti, e mai simplu transportul pe apă al deşeurilor. Aşa fac bulgarii cu deşeurile de la Kozlodui - le transportă pe apă (Dunăre -> Canal Dunăre-Marea Neagră) spre Rusia.

*"Portul 1 Decembrie" (început în 1986 - "Portul 30 Decembrie", abandonat după 1989).

În jurul Institutului (de Fizică Nucleară) este plantată o pădure, în formă circulară, probabil pentru a limita contaminarea în cazul unui incident. Se vede cu Wikimapia. Pădurea este cam cât Lacul Văcareşti ca suprafaţă, "la dreapta" comunei Măgurele:

http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=44.370742&lon=26.031418&z=12&m=b&search=magurele

Apare fereastra pop-up când pui cursorul pe cuvântul Padure : "Horia Hulubei" National Institute for Physics and nuclear Engineering (en)

Anonim spunea...

Da, am văzut. Plus că pe apă nu mai ai cum să blohezi traseul. Dar lumea tace, nu face legătura cu faptul că din 2022 Germania (și probabil nu numai) vrea să închidă toate reactoarele. Sau poate nu este nicio legătură dar DOAR menționarea prezenței gestionării deșeurilor radioactive lângă București ar trebui să ridice semne de întrebare. Nimic.

Intr-un interviu mai vechi se dau asigurări că nu vom trata deșeuri.

http://tinyurl.com/ladl5su

Dar nu știu de ce nu mă liniștesc asigurările astea. Poate pentru că de ceva ani încoace una spunem și alta fumăm?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):