14 iunie 2013

Pâi, se poate, baci-Todore ?!



E clar că Blaga a gafat di granda la vizita-n Chitai, eu fiind primul care am publicat chestiunea, apoi diverşi eurobăsişti au preluat-o. Printre ei, şi Teodor Baconschi, care pe vremea când era ministru de externe căuta să facă pe plac R.P. Chineze, cenzurând de mai multe ori manifestări culturale neagreate de Ambasada RP Chineze (ale unor chinezi nerezidenţi), sau propunând în CSAŢ o schiţă de strategie a relaţiilor cu China. PDL a mai avut contacte pe linie de partid cu "fundaţii" ale PC Chinez. Dar cum erau derulate de echipa băsistă din PDL, nimeni nu vorbea despre ele.

Teodor Baconschi, azi, pe Facebook:

"Epocal autodenuntul lui Blaga la Beijing: el vede constructia PDL exact ca prietenii din partidul comunist chinez ! Un prieten comentator glumea, spunand ca buldogul a devenit pechinez. Mie nu mi se pare nimic de ras in aceasta declaratie." - link

"Vamesul nu mai coabiteaza cu fariseul. Dupa "declaratia de la Beijing", Blaga devine groparul oficial al acestui partid care se pretinde de dreapta, desi a revenit la fesenismul cel mai odios. Daca puneti in oglinda recenta declaratie a lui Antonescu ("Ceausescu era de dreapta") rezulta un singur lucru: ca orice roman de dreapta trebuie sa sprijine consolidarea oricarei formatiuni pe care nu scrie PDL sau PNL. Miscarea Populara, FC-PNTCD, Noua Republica, Initiativa Romania Liberala: orice e mai bun." - link

*   *   *
   - Sa ne spui baci-Todore, cum a fost la consfatuirea voastra comunista din vremea veche, de la Bucuresti!
   - Bine o fo! In prima zi ne-or bagat intr-o soba (odae) mare, si unul o zas asè si altul asè. In zaua a doua ne-or bagat in mai multe sobe (odai), mai mici, si unii iar or zas asè si altul asè. In ziua triia, ne-or bagat intr-o soba (odae) si mai mare si o vinit unul mic si balbait si o zis asè, - si asè o ramas!
   Aceasta gluma, altfel serioasa, acrediteaza Führerprinzipul, dictatura, a carei nostalgie o am din cand in cand, mai ales cand se infatiseaza domeniul public romanesc unde nu se prea face nimic.
   Cand "omul mic si balbait" vroia sa construiasca un drum sau un canal, se documenta, alegea un proiect, apoi venea cu o lege de expropriere, cumpara cu o suma moderata spatiul aferent si cel riveran, dupa care se apuca sa faptuiasca, cu mana forte, in timp scurt.

   Rezultatul se vede in industrializarea rapida si cuprinzatoare a acestei tari. Cand oamenii destepti, nebalbaiti si democrati de astazi vor sa faca oricat de putin, ei se impiedica sistematic unul de altul, se opresc, se combat, discuta, cheama organe importante, antreneaza Apusul, Europa, baga pana si Curtea Constitutionala, intreaba astrele, pe sfantul Mucenic Dimitrie Basarabov, fac multiple anchete sociale, bajbaie, refac, si in cele din urma renunta, o lasa balta, pe motiv ca nu sunt intrunite conditiile legale, ori ca s-au irosit banii.
   Bechtelim de ani de zile. Am apucat niste contracte rele, stam sa le imbunatatim, si vom sta inca mult si bine, pana cand se vor topi banii. Exproprierile le-am facut cu mari menajamente, nu atat de dragul "drepturilor omului" cat de dragul baietilor destepti care, afland traseul noilor autostrazi proiectate, s-au grabit sa cumpere pe mai nimic parti adiacente (riverane), cum au facut mereu, cu orice, ca sa discute, ca suverani, preturi mult majorate, si sa le obtina prin presiune politica. Unii au luat mai mult, altii au luat gresit, altii n-au aflat la timp ca s-a modificat ruta, traseul, si au ramas pe cap, sarmanii, cu parcele inutile. Nu le vrea nimeni inapoi, dar nu merge nimeni nici inainte. "Cel mic si balbait" nu vine sa transeze in cinci minute chestiunea; in ring acum sunt numai destepti cu voce plina, ingineri, filosofi, juristi, care or s-o morfoleasca inca zece ani.
   De fapt, noua menire a Parlamentului roman e sa se incurce unul pe altul, sa se chelfaneasca, sa se pacaleasca, sa faca greva. Parlamentarii o duc intr-o manevra continua, ca sa nu iasa nimic, sa nu poata inainta. La capatul facutului lor se anunta o gherla, dar si la capatul nefacutului lor se casca o alta gherla, mai mare, cu urmari si mai strambe. Foarte mult timp parlamentar s-a scurs la noi, in Romania moderna, cu numaratoarea votului (pe real sau pe fals), lucru de care omul mic si balbait nu se sinchisea, n-avea nevoie. Nici de Bechtel nu prea avea nevoie, isi facea treaba numai cu cei de acasa. Transfagarasanul nu l-a facut cu Bechtel, ci cu pifanii si genistii romani, poate ceva mai putin democrati. Se scoteau oarecari castiguri si de la ALRO, chiar fara rusi, si de la Combinatul Galati, chiar fara indieni. Si utilajul petrolier ploiestean dadea unele beneficii, si Penicilina, si IOR-ul, si Rulmentii, si Fabricile de Armament, si multe alte unitati supuse vocii "barbatului mic" care zicea: "Asè!"
   Acu, nu mai spune nimeni "Asè!". Acum se face totul pe dos, ca fruct al virtutilor noastre electorale, democratice. Si costa de patru ori mai scump decat trebuie. 

3 comentarii :

Riddick spunea...

Ministerul de Externe şi Ministerul Educaţiei aplică directivele Beijingului !

http://riddickro.blogspot.ro/2010/03/ministerul-de-externe-si-ministerul.html


 Diplomaţia jegoasă

 http://riddickro.blogspot.ro/2010/04/diplomatia-jegoasa.html


Turneul european 2010 al Companiei SHEN YUN Performing Arts - De ce nu şi la Bucureşti?

http://riddickro.blogspot.ro/2010/05/turneul-european-2010-al-companiei-shen.html

Anonim spunea...

Oau ce palmares:ca orice roman de dreapta trebuie sa sprijine consolidarea oricarei formatiuni pe care nu scrie PDL sau PNL. Miscarea Populara, FC-PNTCD, Noua Republica, Initiativa Romania Liberala: orice e mai bun.". Dar adaug eu PCR oare nu mai exista sau iau murit LAUDATORI?
NOTA
Registru l-au deplasat unii putin la DREAPTA . Dar oare de ce?

Riddick spunea...

Nu am înţeles cu "registrul": să fie vorba de retorici ? ale cui ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ştefan Vlaston, 2013: "Pentru România, Grecia, Spania, Portugalia, Italia, ţări cu un comportament economic iraţional, în care pomenile electorale sunt principalul mod de a câştiga alegerile, nu calitatea oamenilor, programelor şi proiectelor, este categoric util un jandarm european, care să evite ca ţări din UE să intre în capcana în care a intrat Grecia, ca urmare a acţiunilor unor conducători iresponsabili sau criminali de-a dreptul. Chiar evoluţia spre SUE, Statele Unite ale Europei, cu cedări de suveranitate, este benefică pentru România."

Ştefan Vlaston, 2015: "Toate astea s-au întâmplat pentru că n-au existat reguli clare şi pentru împrumuturi, şi pentru limita până la care merg suveranitatea şi independenţa economică. Este momentul adevărului. Avem nevoie de un nou proiect, un nou tratat, pentru constituirea Statelor Unite ale Europei (SUE). Cu reguli clare, cu avantaje clare pentru cei care aderă la proiect, cu responsabilităţi clare ale guvernelor, cu limitări de suveranitate pntru cei care aderă la Uniune. Fără independenţă economică, dacă independenţa înseamnă să iei bani împrumut, după care să nu-i mai restitui. Un guvern SUE unic, cu prerogative clar delimitate. Un buget al SUE comun, folosit după nevoi, de fiecare ţară, sub control SUE. Ponderea în instituţiile de control să fie dată de nivelul contribuţiei la bugetul comun, altfel ne întoarcem la evenimente precum cele de azi din Grecia."

Postări populare (nu P.P.E. !):