14 iunie 2013

Pâi, se poate, baci-Todore ?!E clar că Blaga a gafat di granda la vizita-n Chitai, eu fiind primul care am publicat chestiunea, apoi diverşi eurobăsişti au preluat-o. Printre ei, şi Teodor Baconschi, care pe vremea când era ministru de externe căuta să facă pe plac R.P. Chineze, cenzurând de mai multe ori manifestări culturale neagreate de Ambasada RP Chineze (ale unor chinezi nerezidenţi), sau propunând în CSAŢ o schiţă de strategie a relaţiilor cu China. PDL a mai avut contacte pe linie de partid cu "fundaţii" ale PC Chinez. Dar cum erau derulate de echipa băsistă din PDL, nimeni nu vorbea despre ele.

Teodor Baconschi, azi, pe Facebook:

"Epocal autodenuntul lui Blaga la Beijing: el vede constructia PDL exact ca prietenii din partidul comunist chinez ! Un prieten comentator glumea, spunand ca buldogul a devenit pechinez. Mie nu mi se pare nimic de ras in aceasta declaratie." - link

"Vamesul nu mai coabiteaza cu fariseul. Dupa "declaratia de la Beijing", Blaga devine groparul oficial al acestui partid care se pretinde de dreapta, desi a revenit la fesenismul cel mai odios. Daca puneti in oglinda recenta declaratie a lui Antonescu ("Ceausescu era de dreapta") rezulta un singur lucru: ca orice roman de dreapta trebuie sa sprijine consolidarea oricarei formatiuni pe care nu scrie PDL sau PNL. Miscarea Populara, FC-PNTCD, Noua Republica, Initiativa Romania Liberala: orice e mai bun." - link

*   *   *
   - Sa ne spui baci-Todore, cum a fost la consfatuirea voastra comunista din vremea veche, de la Bucuresti!
   - Bine o fo! In prima zi ne-or bagat intr-o soba (odae) mare, si unul o zas asè si altul asè. In zaua a doua ne-or bagat in mai multe sobe (odai), mai mici, si unii iar or zas asè si altul asè. In ziua triia, ne-or bagat intr-o soba (odae) si mai mare si o vinit unul mic si balbait si o zis asè, - si asè o ramas!
   Aceasta gluma, altfel serioasa, acrediteaza Führerprinzipul, dictatura, a carei nostalgie o am din cand in cand, mai ales cand se infatiseaza domeniul public romanesc unde nu se prea face nimic.
   Cand "omul mic si balbait" vroia sa construiasca un drum sau un canal, se documenta, alegea un proiect, apoi venea cu o lege de expropriere, cumpara cu o suma moderata spatiul aferent si cel riveran, dupa care se apuca sa faptuiasca, cu mana forte, in timp scurt.

   Rezultatul se vede in industrializarea rapida si cuprinzatoare a acestei tari. Cand oamenii destepti, nebalbaiti si democrati de astazi vor sa faca oricat de putin, ei se impiedica sistematic unul de altul, se opresc, se combat, discuta, cheama organe importante, antreneaza Apusul, Europa, baga pana si Curtea Constitutionala, intreaba astrele, pe sfantul Mucenic Dimitrie Basarabov, fac multiple anchete sociale, bajbaie, refac, si in cele din urma renunta, o lasa balta, pe motiv ca nu sunt intrunite conditiile legale, ori ca s-au irosit banii.
   Bechtelim de ani de zile. Am apucat niste contracte rele, stam sa le imbunatatim, si vom sta inca mult si bine, pana cand se vor topi banii. Exproprierile le-am facut cu mari menajamente, nu atat de dragul "drepturilor omului" cat de dragul baietilor destepti care, afland traseul noilor autostrazi proiectate, s-au grabit sa cumpere pe mai nimic parti adiacente (riverane), cum au facut mereu, cu orice, ca sa discute, ca suverani, preturi mult majorate, si sa le obtina prin presiune politica. Unii au luat mai mult, altii au luat gresit, altii n-au aflat la timp ca s-a modificat ruta, traseul, si au ramas pe cap, sarmanii, cu parcele inutile. Nu le vrea nimeni inapoi, dar nu merge nimeni nici inainte. "Cel mic si balbait" nu vine sa transeze in cinci minute chestiunea; in ring acum sunt numai destepti cu voce plina, ingineri, filosofi, juristi, care or s-o morfoleasca inca zece ani.
   De fapt, noua menire a Parlamentului roman e sa se incurce unul pe altul, sa se chelfaneasca, sa se pacaleasca, sa faca greva. Parlamentarii o duc intr-o manevra continua, ca sa nu iasa nimic, sa nu poata inainta. La capatul facutului lor se anunta o gherla, dar si la capatul nefacutului lor se casca o alta gherla, mai mare, cu urmari si mai strambe. Foarte mult timp parlamentar s-a scurs la noi, in Romania moderna, cu numaratoarea votului (pe real sau pe fals), lucru de care omul mic si balbait nu se sinchisea, n-avea nevoie. Nici de Bechtel nu prea avea nevoie, isi facea treaba numai cu cei de acasa. Transfagarasanul nu l-a facut cu Bechtel, ci cu pifanii si genistii romani, poate ceva mai putin democrati. Se scoteau oarecari castiguri si de la ALRO, chiar fara rusi, si de la Combinatul Galati, chiar fara indieni. Si utilajul petrolier ploiestean dadea unele beneficii, si Penicilina, si IOR-ul, si Rulmentii, si Fabricile de Armament, si multe alte unitati supuse vocii "barbatului mic" care zicea: "Asè!"
   Acu, nu mai spune nimeni "Asè!". Acum se face totul pe dos, ca fruct al virtutilor noastre electorale, democratice. Si costa de patru ori mai scump decat trebuie. 

3 comentarii :

Riddick spunea...

Ministerul de Externe şi Ministerul Educaţiei aplică directivele Beijingului !

http://riddickro.blogspot.ro/2010/03/ministerul-de-externe-si-ministerul.html


 Diplomaţia jegoasă

 http://riddickro.blogspot.ro/2010/04/diplomatia-jegoasa.html


Turneul european 2010 al Companiei SHEN YUN Performing Arts - De ce nu şi la Bucureşti?

http://riddickro.blogspot.ro/2010/05/turneul-european-2010-al-companiei-shen.html

Anonim spunea...

Oau ce palmares:ca orice roman de dreapta trebuie sa sprijine consolidarea oricarei formatiuni pe care nu scrie PDL sau PNL. Miscarea Populara, FC-PNTCD, Noua Republica, Initiativa Romania Liberala: orice e mai bun.". Dar adaug eu PCR oare nu mai exista sau iau murit LAUDATORI?
NOTA
Registru l-au deplasat unii putin la DREAPTA . Dar oare de ce?

Riddick spunea...

Nu am înţeles cu "registrul": să fie vorba de retorici ? ale cui ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):