14 iunie 2013

Pâi, se poate, baci-Todore ?!E clar că Blaga a gafat di granda la vizita-n Chitai, eu fiind primul care am publicat chestiunea, apoi diverşi eurobăsişti au preluat-o. Printre ei, şi Teodor Baconschi, care pe vremea când era ministru de externe căuta să facă pe plac R.P. Chineze, cenzurând de mai multe ori manifestări culturale neagreate de Ambasada RP Chineze (ale unor chinezi nerezidenţi), sau propunând în CSAŢ o schiţă de strategie a relaţiilor cu China. PDL a mai avut contacte pe linie de partid cu "fundaţii" ale PC Chinez. Dar cum erau derulate de echipa băsistă din PDL, nimeni nu vorbea despre ele.

Teodor Baconschi, azi, pe Facebook:

"Epocal autodenuntul lui Blaga la Beijing: el vede constructia PDL exact ca prietenii din partidul comunist chinez ! Un prieten comentator glumea, spunand ca buldogul a devenit pechinez. Mie nu mi se pare nimic de ras in aceasta declaratie." - link

"Vamesul nu mai coabiteaza cu fariseul. Dupa "declaratia de la Beijing", Blaga devine groparul oficial al acestui partid care se pretinde de dreapta, desi a revenit la fesenismul cel mai odios. Daca puneti in oglinda recenta declaratie a lui Antonescu ("Ceausescu era de dreapta") rezulta un singur lucru: ca orice roman de dreapta trebuie sa sprijine consolidarea oricarei formatiuni pe care nu scrie PDL sau PNL. Miscarea Populara, FC-PNTCD, Noua Republica, Initiativa Romania Liberala: orice e mai bun." - link

*   *   *
   - Sa ne spui baci-Todore, cum a fost la consfatuirea voastra comunista din vremea veche, de la Bucuresti!
   - Bine o fo! In prima zi ne-or bagat intr-o soba (odae) mare, si unul o zas asè si altul asè. In zaua a doua ne-or bagat in mai multe sobe (odai), mai mici, si unii iar or zas asè si altul asè. In ziua triia, ne-or bagat intr-o soba (odae) si mai mare si o vinit unul mic si balbait si o zis asè, - si asè o ramas!
   Aceasta gluma, altfel serioasa, acrediteaza Führerprinzipul, dictatura, a carei nostalgie o am din cand in cand, mai ales cand se infatiseaza domeniul public romanesc unde nu se prea face nimic.
   Cand "omul mic si balbait" vroia sa construiasca un drum sau un canal, se documenta, alegea un proiect, apoi venea cu o lege de expropriere, cumpara cu o suma moderata spatiul aferent si cel riveran, dupa care se apuca sa faptuiasca, cu mana forte, in timp scurt.

   Rezultatul se vede in industrializarea rapida si cuprinzatoare a acestei tari. Cand oamenii destepti, nebalbaiti si democrati de astazi vor sa faca oricat de putin, ei se impiedica sistematic unul de altul, se opresc, se combat, discuta, cheama organe importante, antreneaza Apusul, Europa, baga pana si Curtea Constitutionala, intreaba astrele, pe sfantul Mucenic Dimitrie Basarabov, fac multiple anchete sociale, bajbaie, refac, si in cele din urma renunta, o lasa balta, pe motiv ca nu sunt intrunite conditiile legale, ori ca s-au irosit banii.
   Bechtelim de ani de zile. Am apucat niste contracte rele, stam sa le imbunatatim, si vom sta inca mult si bine, pana cand se vor topi banii. Exproprierile le-am facut cu mari menajamente, nu atat de dragul "drepturilor omului" cat de dragul baietilor destepti care, afland traseul noilor autostrazi proiectate, s-au grabit sa cumpere pe mai nimic parti adiacente (riverane), cum au facut mereu, cu orice, ca sa discute, ca suverani, preturi mult majorate, si sa le obtina prin presiune politica. Unii au luat mai mult, altii au luat gresit, altii n-au aflat la timp ca s-a modificat ruta, traseul, si au ramas pe cap, sarmanii, cu parcele inutile. Nu le vrea nimeni inapoi, dar nu merge nimeni nici inainte. "Cel mic si balbait" nu vine sa transeze in cinci minute chestiunea; in ring acum sunt numai destepti cu voce plina, ingineri, filosofi, juristi, care or s-o morfoleasca inca zece ani.
   De fapt, noua menire a Parlamentului roman e sa se incurce unul pe altul, sa se chelfaneasca, sa se pacaleasca, sa faca greva. Parlamentarii o duc intr-o manevra continua, ca sa nu iasa nimic, sa nu poata inainta. La capatul facutului lor se anunta o gherla, dar si la capatul nefacutului lor se casca o alta gherla, mai mare, cu urmari si mai strambe. Foarte mult timp parlamentar s-a scurs la noi, in Romania moderna, cu numaratoarea votului (pe real sau pe fals), lucru de care omul mic si balbait nu se sinchisea, n-avea nevoie. Nici de Bechtel nu prea avea nevoie, isi facea treaba numai cu cei de acasa. Transfagarasanul nu l-a facut cu Bechtel, ci cu pifanii si genistii romani, poate ceva mai putin democrati. Se scoteau oarecari castiguri si de la ALRO, chiar fara rusi, si de la Combinatul Galati, chiar fara indieni. Si utilajul petrolier ploiestean dadea unele beneficii, si Penicilina, si IOR-ul, si Rulmentii, si Fabricile de Armament, si multe alte unitati supuse vocii "barbatului mic" care zicea: "Asè!"
   Acu, nu mai spune nimeni "Asè!". Acum se face totul pe dos, ca fruct al virtutilor noastre electorale, democratice. Si costa de patru ori mai scump decat trebuie. 

3 comentarii :

Riddick spunea...

Ministerul de Externe şi Ministerul Educaţiei aplică directivele Beijingului !

http://riddickro.blogspot.ro/2010/03/ministerul-de-externe-si-ministerul.html


 Diplomaţia jegoasă

 http://riddickro.blogspot.ro/2010/04/diplomatia-jegoasa.html


Turneul european 2010 al Companiei SHEN YUN Performing Arts - De ce nu şi la Bucureşti?

http://riddickro.blogspot.ro/2010/05/turneul-european-2010-al-companiei-shen.html

Anonim spunea...

Oau ce palmares:ca orice roman de dreapta trebuie sa sprijine consolidarea oricarei formatiuni pe care nu scrie PDL sau PNL. Miscarea Populara, FC-PNTCD, Noua Republica, Initiativa Romania Liberala: orice e mai bun.". Dar adaug eu PCR oare nu mai exista sau iau murit LAUDATORI?
NOTA
Registru l-au deplasat unii putin la DREAPTA . Dar oare de ce?

Riddick spunea...

Nu am înţeles cu "registrul": să fie vorba de retorici ? ale cui ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):