24 mai 2013

Furtună în România. KGB-istul Rojansky, liber la idei anti-româneştiZiua Veche :

Unirea României cu R Moldova este periculoasă şi de speriat. Aderarea R Moldova la UE, imposibilă. România, acceptată prea repede în NATO. Scutul antirachetă şi indepedenţa energetică nu trebuie să excludă Rusia. Acestea sunt ideiile pe care le-a împrăştiat, ca pe flegme, “specialistul american” Matthew Rojansky, director adjunct al programului Rusia şi Eurasia al Fundaţiei Carnegie din Moscova (pepinieră de agenţi KGB/FSB). Cel mai grav e că Ambasada SUA de la Bucureşti este una dintre entităţile care şi-a pus sigla pe afişele de promovare, alături de nişte organizaţii şi insitituţii universitare din România (poate gaseşte SRI ceva, înaintea noastră – n.red.).

SRI şi celelalte servicii de contra-informaţii din România ar trebui să acorde o mai mare atenţie agenţilor ruşi promovaţi de anumite ONG-uri şi, involuntar (?), de reprezentanţele cultural-diplomatice din SUA. Nu este prima dată când serviciile secrete de la Washington sunt făcute şvaiţer de ruşi/sovietici, în ţările de graniţă din Europa. România are o neagră istorie cu agenţi CIA care lucrau pentru ruşi/sovietici. Din păcate, realitatea demonstrează că SUA, deşi se cred buricul pământului în materie de informaţii şi servicii secrete, tind spre varză (fără carne). Faptul că se bazează mai mult pe tehnologie, în detrimentul HUMINT, lasă loc la penetrarea informativă masivă şi greu de controlat, din partea entităţilor adeverse. Ambasda SUA din România pare un buboi care supurează agenţi ruşi, chiar şi în lipsa lui Gitenstein.

M-am apucat să scriu şi să caut despre numitul Matthew Rojansky, după ce, întâmplător, într-o publicaţie de la Chişinău, am văzut o declaraţie cu un caracter total anti-românesc, anti-NATO, pro-Moscova. Până să “mă edific”, am fost “deturnat” de la subiect de “furtuna secolului”, “vijelia mileniului”, “apocalipsa din 23 mai”, care a “devastat” Bucureştii. Un “senviş”/sandwich cu rahat, dar fără felii de pâine, gustarea preferată a televiziunilor de ne-ştiri din România. Mă gândesc cu groază la ce s-ar putea întâmpla în cazul unei adevărate catastrofe, similare celei petrecute în SUA.

Revenind. Între timp, pe Mediafax a apărut un text cu titlul: “Expert american: Reconcilierea România-Rusia pe model polonez ar ajuta compromisul Chişinău-Tiraspol”. “Dacă România şi Rusia se pot reconcilia pe modelul Polonia-Rusia, s-ar crea un mediu mai favorabil pentru rezolvarea conflictului dintre Republica Moldova şi Transnistria şi atingerea unui compromis durabil”, a afirmat Matthew Rojansky, prezent joi la Bucureşti, la o conferinţă cu jurnalişti români, găzduită de Ambasada SUA.

Care compromis durabil? Matthew Rojansky susţine că, la nivel statal, Rusia a susţinut consecvent integritatea teritorială a Republicii Moldova, însă, în Transnistria, există şi interesele oligarhilor ruşi apropiaţi de regimul preşedintelui Vladimir Putin, aceştia fiind interesaţi să îşi păstreze o zonă necontrolată în care să îşi plaseze şi să îşi ruleze nestingherit banii.

Să despicăm firul în patru. Rusia militează pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova. Oligarhii apropiaţi de Vladimir Putin nu o vor. Rusia este condusă de Vladimir Putin cu o mână de fier. Rezultă că Rusia nu vrea integritate teritorială în cazul R Moldova.

Mai mult. Modelul de reconciliere Polonia-Rusia. Ce a însemnat asta? Polonia a pierdut 2/3 din teritoriul său în favoarea URSS. A fost recompensată cu teritorii din Germania. Mai pe româneşte, Polonia a fost mutată teritorial spre vest cu o treime din teritoriul existent în 1939. În ceea ce priveşte cele 2/3 din teritoriul polonez pierdute în defavoarea URSS, una se află, acum, în Ucraina. Pentru cine ştie geografie şi istorie nu este o surpriză faptul că, în anul 1939, România se învecina, la nord, cu Cehoslovaia, Polonia şi URSS (cu frontiera pe Nistru).

Zice “specialistul ploii” KGB: Proiectele energetice din zona Mării Negre şi Caucazului ar trebui gândite pe alte baze decât excluderea şi izolarea Rusiei. “Nu ajută la nivel politic ca fiecare să vină cu propriul său proiect, dar nici din punctul de vedere al viabilităţii economice a acestor proiecte. Viabilitatea economică ar trebui să fie principalul criteriu în realizarea acestor conducte de transport de gaze şi ţiţei din zonă”, a afirmat, potrivit Mediafax, “americanul” Rojansky.

A naibii coincidenţă, dar, în următorii 5 ani, România, nu numai că vrea să renunţe total la hidrocarburile din Rusia, dar intenţionează să devină şi exportator regional. Cam interesantă grija “americanului” Rojansky!
Revenind şi la subiectul România-Republica Moldova. Specialistul “american” Rojansky suţine, potrivit ziarulevenimentul.ro, că Unirea Republicii Moldova cu România este periculoasă şi de speriat. “Două milioane de oameni în plus cu drept de vot, care nu au trăit şi nu sunt obişnuiţi cu România, ar schimba toată politica ţării. Acesta ar fi doar un aspect la care ar trebui să vă gândiţi”, a declarat “americanul” Rojansky.

Cum este prezentat Matthew Rojansky? Responsabilul programului pentru Ucraina, Belarus şi Moldova al Fundaţiei Carnegie, profesor la Universitatea Americană din Washington (?). Matthew Rojansky este (?) şi un analist recunoscut şi în privinţa tematicii de securitate şi nucleare dintre SUA şi Rusia.

Foarte grav este faptul că acest idivid şi-a lansat ideiile aberante, în ultima perioadă, nestingherit, în instituţii de învăţământ şi de cultură din estul României (Bacău, Iaşi etc), pentru a ajunge, în final, şi la Bucureşti.

Nu-i pune nimeni nici o “piedică”, pe stradă, ca “să dea cu capul” de realitate?

4 comentarii :

Riddick spunea...

http://www.digi24.ro/stire/PASAPORT-DIPLOMATIC-Cu-Matthew-Rojansky-despre-cum-este-vazuta-Romania-in-lume_105820

Riddick spunea...

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/Moldova/a-aderarea-republicii-moldova-la-ue-este-imposibilaa--87333.html

Crystal Clear spunea...

Se "plimba" astia pe bulevardele din Romania mult mai linistiti decat inainte de 89...

Riddick spunea...

Încet-încet le descifrăm jocul.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ştefan Vlaston, 2013: "Pentru România, Grecia, Spania, Portugalia, Italia, ţări cu un comportament economic iraţional, în care pomenile electorale sunt principalul mod de a câştiga alegerile, nu calitatea oamenilor, programelor şi proiectelor, este categoric util un jandarm european, care să evite ca ţări din UE să intre în capcana în care a intrat Grecia, ca urmare a acţiunilor unor conducători iresponsabili sau criminali de-a dreptul. Chiar evoluţia spre SUE, Statele Unite ale Europei, cu cedări de suveranitate, este benefică pentru România."

Ştefan Vlaston, 2015: "Toate astea s-au întâmplat pentru că n-au existat reguli clare şi pentru împrumuturi, şi pentru limita până la care merg suveranitatea şi independenţa economică. Este momentul adevărului. Avem nevoie de un nou proiect, un nou tratat, pentru constituirea Statelor Unite ale Europei (SUE). Cu reguli clare, cu avantaje clare pentru cei care aderă la proiect, cu responsabilităţi clare ale guvernelor, cu limitări de suveranitate pntru cei care aderă la Uniune. Fără independenţă economică, dacă independenţa înseamnă să iei bani împrumut, după care să nu-i mai restitui. Un guvern SUE unic, cu prerogative clar delimitate. Un buget al SUE comun, folosit după nevoi, de fiecare ţară, sub control SUE. Ponderea în instituţiile de control să fie dată de nivelul contribuţiei la bugetul comun, altfel ne întoarcem la evenimente precum cele de azi din Grecia."

Postări populare (nu P.P.E. !):