Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

13 aprilie 2013

Tupeu rusesc la trei ani de la atentatul terorist de la Smolensk
Demonii de la Smolensk

[...] Cu toate acestea, oricât de mult am discutat despre greşelile evidente ale ruşilor, despre ignorarea procedurilor, lipsa dorinţei de a lua în considerare sentimentele noastre, acestea nu sunt argumente care determină cauza catastrofei. Cauzele catastrofei trebuie să fie căutate la Varşovia. Această călătorie nu trebuia să aibă loc: ea a fost inclusă forţat în programul manifestărilor legate de comemorarea tragediei de la Katyn şi numai din motive electorale şi propagandistice.

Lech Kaczynski spera să fie reales preşedinte şi nu putea concepe faptul că Donald Tusk a cinstit memoria ofiţerilor polonezi, iar el, „primul patriot”, să nu fie prezent. Pentru a-i face pe plac, au fost ignorate toate regulile legate de organizarea unor asemenea vizite, nu a fost luată în seamă nici prognoza meteo. Echipajul a fost format în grabă şi nu avea destulă experienţă pentru pilotarea unei aeronave de acest tip, drept care a comis o serie de greşeli în timpul zborului şi s-a aflat sub presiunea unor persoane care nu aveau dreptul să intre în cabina piloţilor în timpul zborului. Echipajul a preluat comanda în aceste condiţii.

Fratele Principalului Pasager şi anturajul său nu acceptă aceste argumente. Ei repetă într-una: preşedintele Kaczynski, cel mai bun dintre preşedinţii polonezi, a murit în urma unui atentat săvârşit de ruşi, inamicii veşnici ai libertăţii şi independenţei poloneze. A fost răzbunarea ruşilor pentru că preşedintele Kaczynski „a reţinut tancurile ruseşti care se îndreptau spre Tbilisi”. Pe baza unor asemenea afirmaţii neroade dintr-un politician banal şi preşedinte slab se creează mitul unui erou care şi-a dat viaţa pentru „apărarea valorilor naţionale”.

De-abia acum guvernul creează un grup care va susţine public o polemică în legătură cu fiecare stupiditate emisă de Partidul Dreptate şi Justiţie în legătură cu catastrofa aviatică. Mă tem că este prea târziu. Kaczynski trezeşte în mod conştient demonii, deoarece este stăpânit de dorinţa de a reveni la putere, chiar şi trecând peste cadavre. Este politică şi nu compasiune faţă de victime, suferinţă legată de moartea fratelui sau dorinţa de a afla adevărul. El nu are nevoie de un adevăr obiectiv, el îl are pe al său. El vrea să se răzbune.

*   *   *

2 comentarii :

Riddick spunea...

Minciună integrală :

"Pentru a-i face pe plac, au fost ignorate toate regulile legate de organizarea unor asemenea vizite, nu a fost luată în seamă nici prognoza meteo. Echipajul a fost format în grabă şi nu avea destulă experienţă pentru pilotarea unei aeronave de acest tip, drept care a comis o serie de greşeli în timpul zborului şi s-a aflat sub presiunea unor persoane care nu aveau dreptul să intre în cabina piloţilor în timpul zborului. Echipajul a preluat comanda în aceste condiţii."

* * *

Pilotul

...calm, cunoştea aeroportul Smolensk bine, vorbea fluent limba rusă

Căpitanul Protasiuk, 36 de ani, avea 2937 de ore de zbor, conform declaraţiei comandantului său, lt. col. Ryszard Raczynski, care îl caracterizează : "era foarte calm şi experimentat". Aceste detalii au apărut într-un articol din The Wall Street Journal din 21 aprilie. WSJ mai adaugă: "Căpitanul Protasiuk cunoştea bine aeroportul Smolensk, conform col. Raczynski". Pe 7 aprilie (cu trei zile înainte de prăbuşirea fatală), zburase, fiind co-pilot, cu acelaşi avion, în care se afla delegaţia condusă de primul-ministru, şi care mergea la o comemorare la Katyn.
Într-un alt articol din WSJ, din 13aprilie, colegii săi spun aceleaşi lucruri despre el.

http://riddickro.blogspot.ro/2010/05/o-sinteza-incidentului-de-la-smolensk.html

Riddick spunea...

După nume (Leszek Miller) autorul de la Vocea Rusiei pare polonez. Dar să nu uităm că tatăl lui Jaruzelski a murit în gulag, unde era şi micul Wojciech. Iar fiul său a devenit pionul sovieticilor, pozând în "salvator" ("a împiedicat invazia sovietică în decembrie 1980 impunând legea marţială").

"Jaruzelski's father, an estate administrator deported with his entire family, including young Wojciech. No one knows exactly how many died or were killed in exile but the magnitude of these migrations was suggested when 250,000 surviving Poles returned home from Russia after the war."

http://articles.latimes.com/1987-08-02/opinion/op-663_1_soviet-union


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):