13 aprilie 2013

Tupeu rusesc la trei ani de la atentatul terorist de la Smolensk
Demonii de la Smolensk

[...] Cu toate acestea, oricât de mult am discutat despre greşelile evidente ale ruşilor, despre ignorarea procedurilor, lipsa dorinţei de a lua în considerare sentimentele noastre, acestea nu sunt argumente care determină cauza catastrofei. Cauzele catastrofei trebuie să fie căutate la Varşovia. Această călătorie nu trebuia să aibă loc: ea a fost inclusă forţat în programul manifestărilor legate de comemorarea tragediei de la Katyn şi numai din motive electorale şi propagandistice.

Lech Kaczynski spera să fie reales preşedinte şi nu putea concepe faptul că Donald Tusk a cinstit memoria ofiţerilor polonezi, iar el, „primul patriot”, să nu fie prezent. Pentru a-i face pe plac, au fost ignorate toate regulile legate de organizarea unor asemenea vizite, nu a fost luată în seamă nici prognoza meteo. Echipajul a fost format în grabă şi nu avea destulă experienţă pentru pilotarea unei aeronave de acest tip, drept care a comis o serie de greşeli în timpul zborului şi s-a aflat sub presiunea unor persoane care nu aveau dreptul să intre în cabina piloţilor în timpul zborului. Echipajul a preluat comanda în aceste condiţii.

Fratele Principalului Pasager şi anturajul său nu acceptă aceste argumente. Ei repetă într-una: preşedintele Kaczynski, cel mai bun dintre preşedinţii polonezi, a murit în urma unui atentat săvârşit de ruşi, inamicii veşnici ai libertăţii şi independenţei poloneze. A fost răzbunarea ruşilor pentru că preşedintele Kaczynski „a reţinut tancurile ruseşti care se îndreptau spre Tbilisi”. Pe baza unor asemenea afirmaţii neroade dintr-un politician banal şi preşedinte slab se creează mitul unui erou care şi-a dat viaţa pentru „apărarea valorilor naţionale”.

De-abia acum guvernul creează un grup care va susţine public o polemică în legătură cu fiecare stupiditate emisă de Partidul Dreptate şi Justiţie în legătură cu catastrofa aviatică. Mă tem că este prea târziu. Kaczynski trezeşte în mod conştient demonii, deoarece este stăpânit de dorinţa de a reveni la putere, chiar şi trecând peste cadavre. Este politică şi nu compasiune faţă de victime, suferinţă legată de moartea fratelui sau dorinţa de a afla adevărul. El nu are nevoie de un adevăr obiectiv, el îl are pe al său. El vrea să se răzbune.

*   *   *

2 comentarii :

Riddick spunea...

Minciună integrală :

"Pentru a-i face pe plac, au fost ignorate toate regulile legate de organizarea unor asemenea vizite, nu a fost luată în seamă nici prognoza meteo. Echipajul a fost format în grabă şi nu avea destulă experienţă pentru pilotarea unei aeronave de acest tip, drept care a comis o serie de greşeli în timpul zborului şi s-a aflat sub presiunea unor persoane care nu aveau dreptul să intre în cabina piloţilor în timpul zborului. Echipajul a preluat comanda în aceste condiţii."

* * *

Pilotul

...calm, cunoştea aeroportul Smolensk bine, vorbea fluent limba rusă

Căpitanul Protasiuk, 36 de ani, avea 2937 de ore de zbor, conform declaraţiei comandantului său, lt. col. Ryszard Raczynski, care îl caracterizează : "era foarte calm şi experimentat". Aceste detalii au apărut într-un articol din The Wall Street Journal din 21 aprilie. WSJ mai adaugă: "Căpitanul Protasiuk cunoştea bine aeroportul Smolensk, conform col. Raczynski". Pe 7 aprilie (cu trei zile înainte de prăbuşirea fatală), zburase, fiind co-pilot, cu acelaşi avion, în care se afla delegaţia condusă de primul-ministru, şi care mergea la o comemorare la Katyn.
Într-un alt articol din WSJ, din 13aprilie, colegii săi spun aceleaşi lucruri despre el.

http://riddickro.blogspot.ro/2010/05/o-sinteza-incidentului-de-la-smolensk.html

Riddick spunea...

După nume (Leszek Miller) autorul de la Vocea Rusiei pare polonez. Dar să nu uităm că tatăl lui Jaruzelski a murit în gulag, unde era şi micul Wojciech. Iar fiul său a devenit pionul sovieticilor, pozând în "salvator" ("a împiedicat invazia sovietică în decembrie 1980 impunând legea marţială").

"Jaruzelski's father, an estate administrator deported with his entire family, including young Wojciech. No one knows exactly how many died or were killed in exile but the magnitude of these migrations was suggested when 250,000 surviving Poles returned home from Russia after the war."

http://articles.latimes.com/1987-08-02/opinion/op-663_1_soviet-union


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):