25 ianuarie 2013

Începutul sună bineNoua Republică se vrea altceva decât "centrul-dreapta" PDL-FC (afiliate la PPE). Intenţionează o afiliere la conservatorii europeni (ECR)

PP-DD, la rândul său, pare să iasă din "schema de joc" a establişmentului.
Mihail Neamţu:
De prin secolul XIX am început să credem în auto-determinare și suveranitate, dincolo de influența turcească, rusească ori austriacă.
Ne amintim de Cuza și de proiectul politic numit Statul-națiune (întărit după Cuza de Carol I).
Tot mai puțini cred într-o Europă a națiunilor libere, puternice și prospere. Între filozofii critici ai federalismului, mă inspiră Pierre Manent tradus – poate nu și trădat :) – de europarlamentarul Cristian Preda.
Între liderii politici, apărătorul curajos al Statului-națiune este premierul David Cameron, cel care ieri a susținut o cuvântare curajoasă pe tema Britain and Europe.
Dumneavoastră ce credeți, ne putem conduce singuri?
Eu, unul, aştept de-acum fapte. În acord cu spusele.

17 comentarii :

Anonim spunea...

A fost de ajuns un dezaxat pe baza de alcool etilic ! Nu mai e nevoie de inca unul, congenital de data asta !
Omuletul acesta e nebun ! Nici dracu nu l-ar vota ! Iar speranta ca s-ar putea opune dezastrului e desarta ! Romania va disparea rapid si poate e mai bine asa ! Sirbii nu o duc mai rau ca noi !
Desigur ca mai pot aparea si minuni, ceea ce e foarte probabil ! Dar fara legatura cu paranoicul asta de Neamtu, una dintre cele mai respingatoare figuri de pe sticle !!!

Riddick spunea...

Vorbeam de Noua Republică. Neamţu poate fi retras în plan secund.

Când a apărut MRU, n-a vrut la NR, şi-a făcut (a preluat, de fapt) un partid propriu. NR a avut şicane la înregistrarea ca partid, şi au fost şi sunt atacuri la NR dinspre FC şi PDL.

Crystal Clear spunea...

MN comprimite NR.
Pana acum NR n-a facut decat sa dezamageasca .

Mai sunt si alte nume acolo ?

Riddick spunea...

MN şi-a schimbat retorica, în ultima vreme. Să vedem mai departe, cu inşi gen Vlaston (vice) nu sunt şanse pentru un partid conservator.

Dinspre PDL şi FC atacurile sunt la "fundamentalismul de la NR", ceea ce arată mai multe decât ştim noi acum.

Crystal Clear spunea...

Lupu isi schimba parul....
Sa urmarim ce inseamna NR fara MN si Vlaston...

Anonim spunea...

Lumea ca o prada !http://romanian.ruvr.ru/2013_01_25/Interventia-din-Mali-salveaza-Romania/
La ce valori am putea adera ! In afara de ''valorile'' crimei , jafului, distrugerii, decimarii etc. ! Romanii nu mai citesc lucruri care sa-i ''lumineze'', fiindca i-au imbecilizat televiziunile ''de stiri'' ! Poate blogurile de atitudine sa mai repare ceva !!!

Riddick spunea...

Vocea Rusiei îşi laudă aliatul chinez:

Chinezii au dat în folosință numeroase școli, un centru de tratare a malariei, 10 spitale și centre de îngrijire a femeilor și copiilor, în capitala Bamakoa construindu-se în prezent cel mai modern spital din Mali. China s-a angajat într-un proiect la scară largă și în ceea ce privește infrastructura de transport a statului Mali. Au fost realizate până în prezent podul nr. 3 de la Bamako, peste fluviul Niger, numeroase clădiri administrative, un nou stadion național, șoseaua de centură a capitalei Bamako. Recent, China a deschis un credit de 149 milioane USD pentru construirea autostrăzii Bamako-Ségou. Companii chinezești în cooperare cu firme ale statului Mali, sunt angajate în lucrări de amenajare a terenurilor agricole, de hidroameliorații, creând canale de irigații, ferme de creștere a animalelor și fabrici de procesare a produselor agricole. În regiunea Sukara, chinezii construiesc o rafinărie de procesare a trestiei de zahăr, cu o capacitate de 100.000 de tone, Mali devenind astfel al 3-a exportator de zahar din Africa de Vest.

Nu cred că R.P. Chineză e o casă de binefacere.

Creditul de 500 mil USD dat Coastei de Fildeş de catre chinezi este de dupa lovitura de stat din 2011 orchestrată de Franţa, deci China sprijină acel regim.

Băsescu a zis că nu se vor trimite trupe în Mali, doar materiale din stoc, dacă ar fi necesare trupelor maliene. E mai vulpoi, Corlăţean s-a aruncat ca un guguştiuc.

Riddick spunea...

http://www.africanglobe.net/business/ivory-coast-build-massive-hydro-power-station-withe-chinese-loan/

Anonim spunea...

Eu as gindi mai simplu ! Daca tot nu avem scapare si vom fi jefuiti, macar sa ne jefuiasca aia care au si putin obraz si nu au devenit fiare ! Cel putin fata de noi ! Iar daca rusii isi lauda amicul, o face pe buna dreptate, nu trebuie sa minta.
Ce face basescu nu ma intereseaza, el e ''mort'' - politic desigur - pentru mine ! Sa-l ia pe ponta de mina si sa emigreze in Cuba, ca tot dau ei tircoale zonei !

Riddick spunea...

Se pare că nici să ne alegem "groparul" nu avem voie.

Daca ne-am strădui puţin, am ieşi din "opţiunile prestabilite" (nr.1, nr.2) şi am crea opţiunea noastră, nr.3.

Anonim spunea...

Peste 100 de ani, cind se va mai ivi o bresa istorica, vom crea si optiunea nr. 3. Pina atunci sa incercam sa mai si traim, cite zile mai avem, fiindca moartea e vesnica !

Gogu spunea...

http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/10/21/parlamentul-european-in-plen/
http://loreleimihalcea.wordpress.com/2012/10/24/parlamentul-european-in-plen/
Daca faci o combinatie intre aceste doua materiale vei obtine imaginea jalnica a unui for in care esti platit gras ca sa dormi, la propriu si la figurat !

Riddick spunea...

... iar când nu dorm votează contra noastră.

Gogu spunea...

Asa-i ! Am mai gasit un articol si ti-l trimit fiindca il consider onest !!! Si s-ar putea sa fie acceptat si de cei care leaga ''axiomatic''nationalismul de cruce....
http://www.badpolitics.ro/despre-bolsevism-si-nationalism-presedintele-nicolae-ceausescu-trebuie-reabilitat/
Daca nu ma insel, autorul acestui articol nu este un strain pe blogul tau !!!

Riddick spunea...

Reabilitarea s-ar putea referi la unele din acuzele false de la "proces", nu la linia politică.

A cincea operaţiune de dezinformare: "Independenţa" românească


Un capitol din cartea New Lies For Old [ones], capitol care se ocupă de România - RPR/RSR - în contextul strategiei de dezinformare a URSS. Cartea a fost scrisă de către Anatoli Golițin, probabil defectorul KGB cu cea mai mare contribuție la dezvăluirea noii strategii de dezinformare și de influențare pe termen lung, adoptată de URSS la sfârșitul anilor '50-începutul anilor '60.

Cartea a fost publicată în 1984. Golițin a mai scris un memorandum către conducerea CIA (1991, la "dizolvarea" URSS) și cartea The Perestroika Deception (Înșelătoria Perestroika, în 1995)

http://taranulamar.blogspot.ro/2012/12/a-cincea-operatiune-de-dezinformare_3102.html

Gogu spunea...

Dezinformarea e invers, rusnacul asta urmarind, de fapt, sa mai spele din ''rusinea'' patita de KGB si Kremlin pentru ca au scapat din mina Bucurestii, cam de prin anul '58.
Acelasi scop l-a avut si campania de la inceputul anilor '90 prin care se urmarea ''sustinerea'' ideii ca, in 1968, Ceausescu ar fi jucat teatru si ca, de fapt, incerca sa-si consolideze puterea personala prin iesirea si discursul de la balcon etc.
Ca si cum Ceausescu nu stia de ce platise Dej cu viata cu numai 3 an si jumatate inainte !
Si inca ceva: studentii care au iesit in strada in noaptea de Inviere a anului 1968 au fost supravecgeati luni de zile pentru a nu mai repeta ''spectacolul''. Cei care au iesit, cu milioanele, in strada in 21 August 1968(sper ca nu gresesc data) l-au avut in frunte pe Ceausescu ! Astea sint fapte, ca multe altele ce-l contrazic pe rusnacul bun la munca informativa dar mai slab la istorie !
Oricum, a platit, ca si Dej, cu viata in ziua de Craciun !

Riddick spunea...

Că era în conflict cu linia giorbaciovistă, e clar. Dar nu-l pot suspecta de patriotism pe cel care a returnat în URSS fugari din Basarabia sau care i-a denunţat autorităţilor sovietice pe unii precum fratele lui Mihai Ghimpu, care a venit la Ceauşescu cu un memoriu (naiv) în care-i cerea să ridice chestiunea retrocedării Basarabiei (sfârşitul anilor '60 sau începutul anilor '70). Fratele lui Ghimpu a primit apoi ani de închisoare şi de domiciliu forţat în Kazahstan.

Cu "independenţa" - de ce a cerut la o reuniune a statelor socialiste din octombrie 1989 o intervenţie a Tratatului de la Varşovia în RDG, împotriva "contrarevoluţiei" ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Postări populare (nu P.P.E. !):