28 august 2011

Războiul axiologic impotriva românilor



Văzând acest clip despre un viitor interviu al lui Funeriu pentru ISPR, mi-a atras atenţia ultima frază scrisă, cu tocul înmuiat în cerneală made in Japan (omu' a fost umblat mult...): "De ce e important să ieşim ca naţiune din VIDUL AXIOLOGIC în care ne scufundăm de 20 de ani". 

Cum îmi făcusem o impresie despre ce-i prin scăfârlia lui Funeriu, m-a cam neliniştit ideea ca unii de teapa lui să ne indice care ar fi valorile axiologice reale ale naţiunii. Aşa că am făcut nişte căutări pe internet, şi am dat peste aceste clipuri de pe la sfârşitul lui 2009, dar cu mesaj actual:






12 comentarii :

Anonim spunea...

Interesant totul. D'asta eu fac CRIZA cand aud "doar la noi la romani" atunci cand este vorba de o tampeni. Fraza a intrat (intamplator? poate) atat de adanc in limba romana, incat o auzi in TOATE mediile.
Cat despre citatul din Funeriu de la inceput, cred ca nu este potrivit termenul de VID decat DACA ii atribuim sensul de haos, asa cum postarea demonstreaza ca se incearca sa se creeze. Scopul? Pai "dezradacinarea".
Emil
PS Nu stiu daca am inteles eu gresit, dar salutatul intre oameni necunoscuti nu este specifica satelor romanesti; asa cum este firesc, ea este intalnita in toate comunitatile mici.

Riddick spunea...

Să vedem interviul lui Funeriu, va fi postat în curând pe YouTube, user ISPRomania.

Polonia, Ungaria şi România sunt nuci tari pentru proiectul paranoid "Europa Unită", aşa că "se lucrează la problemă".

Da, în toate comunităţile mici.

Riddick spunea...

Să vedem ce va face Serbia, vor să le impună recunoaşterea Kosovo drept condiţie de aderare la UE. Nu că n-ar trebui recunoscut statul Kosovo, dar sârbii nu prizează basme d-astea cu "Europa Unită".

Crystal Clear spunea...

Incredibil ce-ai adus !!!!
Intareste si explica o postare pe care tocmai o gandeam despre comportamentul unor reprezentanti ai diasporei romanesti constatat personal si pe care incerc sa-l inteleg,sa-l descifrez si sa mi-l explic de vreo saptamana.

Activitatea de denigrare a Romaniei si romanilor este extraordinar de puternica mai ales in perioada actuala.Se simte clar ca este coordonata. Din pacate au reusit sa racoleze(probabil pecuniar) si pe unii "romani neaosi",fosti dizidenti care acum se autoconsidera aborigeni http://viorelpadina.wordpress.com/2011/08/27/suveranitate-aborigena-contra-civilizatie-europeana-mai-stam-pe-ganduri/.



Ca semnificatie cred ca este una dintre cele mai importante postari ale tale
Exceptional !

FELICITARI !

Crystal Clear spunea...

Concomitent sunt batjocoriti si romanii de dincolo de Prut

http://blog.nistru-prut.info/?p=3004

Riddick spunea...

Mulţumesc !

Moş Djuvara şi Lucian Boia, susţinători ai PnL şi ai lui Antonescu (apar pe lista de semnături, ca şi în campanie), sunt promovaţi de ISPR ca "repere ale dreptei". Lucian Boia a scris cărţi privind "demitizarea" istoriei românilor, adică rescrierea ei.

Am văzut ce-a mai debitat Vasile Stati.

Crystal Clear spunea...

A mai aparut unul acum,Adrian Majuru care scrie pe la Cotidianul si care e foarte activ la Fundatia Calea Victoriei ,discipol al lui Neagu Djuvara care tot face lectii de istorie cu tineretul universitar.
Fundatia Victoriei este cred a lui N.Djuvara .
Andrei Plesu e si el prezent, bineinteles....

Riddick spunea...

Da' unde nu-i prezent Pleşu...

Riddick spunea...

Jigodii, trădători, cozi de topor, cu pretenţii de onorabilitate.

Crystal Clear spunea...

Niste profitori tradatori pana-n maduva oaselor.Nu-i intereseaza decat BANUL , indiferent daca pentru asta tradeaza un popor intreg.

Elite profitoare si tradatoare care-s dau aere de oameni fini si cultivati...La fel au tradat si pe vremea comunistilor.Cei care n-au tradat au murit

Unknown spunea...

http://www.cpcar.ro/GRUPUL-FATA-DIN-DACIA.php

Unknown spunea...

http://www.cpcar.ro/LINKURI-UTILE.php


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: